Jsi žijící legenda, zanecháváš velkou stopu! Tiafoe napsal emotivní vzkaz del Potrovi

- Marek Bartošík

Vždy, když hrál Juan Martín del Potro, fandily mu miliony fanoušků z celého světa. A nejen to. Oblíbený Argentinec má četné podporovatele také mezi profesionálními tenisty a tenistkami. Jedním z nich je Američan Frances Tiafoe, který svému idolu poslal prostřednictvím Instagramu dojemný vzkaz po velmi pravděpodobně posledním utkání kariéry. V něm Delpo podlehl v Buenos Aires svému krajanovi Federicu Delbonisovi.

„Chlape, tohle je šílené. Opravdu doufám, že to není tvůj poslední zápas. Nicméně pokud je, chci ti poděkovat. Když jsem vyrůstal, byl jsi mým oblíbeným hráčem,“ začal své upřímné povídání čtyřiadvacetiletý Tiafoe.

„Pamatuji si, když jsem jako dítě sledoval tvůj zápas na Citi Open ve Washingtonu. Byl jsi prvním profíkem, který mi kdy podepsal míček. Poté jsem se stal tvým velkým fanouškem. Pamatuji si, jak jsem řekl svému trenérovi, že jednou vyhraješ US Open. A stalo se. Když jsi to v roce 2009 dokázal, brečel jsem. Zním teď úplně jako fanoušek, protože jsem,“ usmíval se Tiafoe, jemuž bylo v době del Potrova největšího triumfu 11 let.

„Je pozoruhodné, čeho jsi navzdory všem potížím dokázal. V mých očích jsi členem síně slávy. Žijící legenda. Mám pro tebe pouze lásku a respekt. Navždy drž svou hlavu vzhůru, v tenise jsi zanechal velkou stopu,“ zakončil Tiafoe, aktuální světová třiatřicítka.

Tiafoe a del Potro se mimochodem utkali na elitní tour třikrát s bilancí 2:1 pro argentinského dlouhána. Usměvavý Američan si připsal jedinou výhru nad svým idolem před čtyřmi lety v Delray Beach.

Třiatřicetiletý del Potro kariéru oficiálně neukončil, jeho další působení na okruhu se ale jeví kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem jako velmi nepravděpodobné.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Frances Tiafoe (@bigfoe1998)