Navrátil zveřejnil nominaci na Argentinu! Oporami Macháč s Lehečkou

- Jan Vojkůvka

Český daviscupový tým zná svou nominaci na březnové utkání kvalifikace Davis Cupu v Buenos Aires. Do duelu s Argentinou vyšle kapitán Jaroslav Navrátil Tomáše Macháče, Jiřího Lehečku, Zdeňka Koláře a Víta Kopřivu. Chybět bude naopak dlouhodobá česká jednička Jiří Veselý.

Český tým absolvuje kvalifikaci o postup na finálový daviscupový turnaj 4. a 5. března. V Buenos Aires Češi vsadí všechny karty na mladé tenisty, chybět bude tentokrát Veselý, jenž byl během kariéry nominován už celkem k 18 daviscupovým kláním. V Argentině se však nepředstaví.

„S Jirkou jsem se bavil a sám mě požádal, jestli by mohl toto utkání nehrát, protože obhajuje velké množství bodů a rád by v tom týdnu hrál turnaj,“ poodhalil důvody jeho absence český kapitán.

Navrátil ovšem věří, že jeho výběr bude proti Argentincům konkurenceschopný. Ostatně, vycházející opory českého mužského tenisu mají na co navazovat. Vždyť loni v Innsbrucku se v parádní formě prezentoval Tomáš Macháč, který vyhrál zápasy nad Richardem Gasquetem a Danielem Evansem. Solidní duel odehrál i Jiří Lehečka s Cameronem Norriem.

„Po výsledcích před Austrálií a v Austrálii určitě spokojenost je, protože Tomáš Macháč i Jirka Lehečka potvrdili formu z Innsbrucku. Tomáš vyhrál turnaj, uhrál kolo v hlavní soutěži Australian Open, Jirka se kvalifikoval a prohrál vyrovnaný zápas s Dimitrovem,“ měl radost Navrátil.

„Výsledky naznačují, že bychom mohli být konkurenceschopným týmem Argentině. Nicméně musím říct, že budeme hrát na antuce a kluci na tomhle povrchu tři nebo čtyři měsíce nehráli. Ale určitě tam nejedeme prohrát,“ upozornil.

Navrátil už v Argentině dokázal jednou s českým daviscupovým týmem zvítězit. Stalo se to v roce 2012, kdy na tamní horkou půdu jel s oporami Berdychem a Štěpánkem.

„Před deseti lety jsme tam taky jeli s tím, že nás čeká těžký soupeř. Samozřejmě nechci srovnávat Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem s klukama, co v týmu teď mám. Nicméně kluci už si prošli taky těžkými zápasy, těžkými turnaji, porazili dobré hráče. Pojedeme tam uvolnění a uvidíme, co zápas přinese. Na utkání se budeme těšit a určitě nemáme co ztratit,“ dodal.