Hvězdy za hvězdy! Rotterdam ani přes odhlášení TOP hráčů o zajímavou podívanou nepřijde

- Michal Hladký

Nejdříve desátý tenista světového žebříčku Jannik Sinner, následně finalista letošního Australian Open a nasazená jednička Daniil Medveděv. Odhlášení hvězdných tenistů udělalo pořadatelům turnaje kategorie ATP Tour 500 v Rotterdamu čáru přes rozpočet, nicméně ti se ani tak o atraktivitu podniku bát nemusí. Místa italského a ruského tenisty zaplnili Andy Murray a Jo-Wilfried Tsonga.

„Po návratu z Australian Open se necítím připraven hrát. Turnaj v Rotterdamu je jedním z mých oblíbených na okruhu, takže se těším, až se sem v budoucnost vrátím,“ okomentoval své pozdní odhlášení z ABN Amro World Tennis Tournament Daniil Medveděv, nasazená jednička.

Ještě předtím svou neúčast na nizozemském halovém podniku kategorie ATP Tour 500 oznámil kvůli nákaze covidem-19 desátý hráč světového žebříčku Jannik Sinner. Akce přišla o velká lákadla, na druhou stranu se díky tomu na ní představí hráči, kteří rozhodně stojí také za pozornost.

Na poslední chvíli přijali divoké karty Brit Andy Murray a Francouz Jo-Wilfried Tsonga. Zajímavostí je, že oba hráči dokázali v minulosti turnaj ovládnout. Murray v roce 2009, Tsonga pak o osm let později.

Zatímco rodák z Le Mans se vrací po zranění na okruh, tak tenista pocházející z Glasgow nedávno ukázal, že se s ním stále musí počítat. Vždyť na lednovém turnaji v Adelaide prošel až do finále, ve kterém nestačil až na Rusa Karaceva.

Turnaj v Rotterdamu začíná už 7. února, kromě zmíněných hvězd se na něm představí Stefanos Tsitsipas, obhájce titulu Andrej Rubljov či Félix Auger-Aliassime. Za zmínku určitě stojí, že se v přístavním městě z triumfu ve dvouhře radovali v minulosti i Češi, a to Radek Štěpánek (2006) a Tomáš Berdych (2014).