Uvidíme podruhé čtyřhru Fedal? Počítáme s tím! vzkazují obě legendy

- Marek Bartošík

Organizátoři Laver Cupu oznámili první dvě jména pro letošní vydání turnaje. Pátý ročník, který se uskuteční v Londýně od 23. do 25. září, přinese potřetí společnou účast Rogera Federera a Rafaela Nadala ve výběru Evropy! Elitní dvojice při premiéře týmové soutěže v Praze před pěti lety dokonce odehrála dosud jedinou společnou čtyřhru! A vypadá to, že se fanoušci švýcarského elegána a španělského bojovníka dočkají dalšího velkého zážitku.

Byla to tehdy velká událost. V pražské O2 aréně se v září 2017 představili bok po boku Roger Federer a Rafael Nadal. Spojení rozdílných herních stylů a šikovnosti obou hvězd přineslo ovoce, švýcarsko-španělské duo přehrálo Američany Jacka Socka a Sama Querreyho 6:4, 1:6 a 10:5.

Při dalším společném startu v Ženevě 2019 se Federer i Nadal sice oba objevili ve čtyřhře, vždy ale s jinými parťáky. Tentokrát však mají fanoušci velkou šanci na zvlášť speciální zážitek.

„Laver Cup je unikátní událostí,“ uvedl pětatřicetiletý Nadal. „Navrhl jsem Rogerovi, abychom spolu v Londýně odehráli společný debl. Zdá se být nadšený, takže už musíme přesvědčit pouze kapitána Björna,“ doplnil šampion letošního Australian Open, který měl na mysli lodivoda Evropanů Björna Borga.

„Opravdu se těším na svůj návrat k soutěžení, Laver Cup je určitě součástí mého plánu,“ poznamenal čtyřicetiletý Federer. „Rafa je neuvěřitelný člověk a inspirace pro mě i bezpočet lidí po celém světě. Po loňském Laver Cupu v Bostonu mi navrhl, že bychom v Londýně mohli odehrát čtyřhru. A já jsem určitě pro návrat dvojice ‚Fedal‘!“ hlásil Švýcar.

Federer ani Nadal se loni Laver Cupu v Bostonu nezúčastnili, Evropané přesto deklasovali zástupce zbytku světa 14:1 na body. Tenisté ze starého kontinentu ovládli také tři předchozí ročníky.


Galerie