ITF Milovice: Jaloviec získal pátý titul v sezóně

- Radek Štohl

Na podniku Futures v Milovicích nás v sobotu dopoledne čekal poslední zápas turnaje! Ve finále dvouhry se představil Marek Jaloviec, který ve dvou setech porazil Van de Zandschulpa. Jaloviec tak potvrdil skvělou průlomovou sezónu, ve které se probojoval už k pátému letošnímu poháru!

Dvaadvacetiletý Jaloviec se v Milovicích představil v šestém finále v kalendářním roce 2016 a svoji úspěšnou bilanci v boji o titul opětovně vylepšil na 5 titulů a jediné neúspěšné finále.

Český tenista přitom do utkání s Nizozemcem nevstoupil vůbec dobře, když prohrával 0:4. V pravý čas se však rodák z Ostravy dostal do hry a sedmi vyhranými gemy v řadě otočil stav duelu na 6:4 1:0. Šestý nasazený soupeř sice ještě dokázal první vlastní servis ve druhém setu udržet, od té chvíle ale začal znovu vládnout domácí hráč, který dalšími pěti získanými hrami v řadě ukončil druhou sadu v poměru 6:1. Finálový duel trval přesně 70 minut. 

,,Z mé strany to byl špatný začátek. Nicméně jsem se do toho dostal, brejkl jsem ho náhodně, protože mě podcenil a pak jsem se cítil poměrně dobře." zareagoval Jaloviec na úvodní set.

FINÁLE DVOUHRY

Marek Jaloviec (6) - Botic van de Zandschulp (NED) (6) 6:4 6:1