Kopřiva navázal na úspěšnou kvalifikaci. V Puné prosvištěl do osmifinále

- Jan Vojkůvka

Vít Kopřiva na turnaji v indickém Puné dokázal navázat na úspěšnou kvalifikaci a postoupil do svého druhého osmifinále na okruhu ATP v kariéře. V úvodním kole hlavní soutěže porazil tureckého tenistu Cema Ilkela ve dvou setech 6:4, 6:2. O postup do čtvrtfinále si český tenista zahraje se šestým nasazeným Emilem Ruusuvuorim z Finska.

Vít Kopřiva i při své druhé účasti v hlavní soutěži turnaje ATP v kariéře zvládl přejít přes brány úvodního kola. Poté, co v neděli a pondělí vyhrál oba kvalifikační zápasy a úspěšně prošel do hlavní soutěže, se mu povedlo v úterý přehrát Turka Cema Ilkela.

Čtyřiadvacetiletý Čech zopakoval proti Ilkelovi své měsíc staré vítězství z challengeru v Bendigu, kde jej ve druhém kole rovněž porazil ve dvou setech. Tentokrát však bylo jeho vítězství o poznání suverénnější a nepotřeboval během zápasu ani tiebreak (v Bendigu vyhrál 7:6, 6:3).

Do utkání sice Kopřiva nevstoupil ideálně a zkraje střetnutí prohrával 1:3, ale toto skóre dokázal velmi rychle otočit. V pátém a sedmém gemu zaznamenal dva rychlé brejky a úvodní sadu následně úspěšně doservíroval.

Ve druhém setu pak už měl Kopřiva utkání plně pod svou kontrolou. Soupeři nenabídl ani jeden brejkbol, při svém servisu ztratil jen pět fiftýnů, a sám dvakrát prorazil Turkovi podání.

Postupem do osmifinále si Kopřiva zajistil zisk dalších 20 bodů do žebříčku ATP, díky kterým by si měl polepšit na 176. místo světa (aktuálně mu patří 193. pozice). A bez šance nebude ani v osmifinále. O postup do čtvrtfinále si zahraje s šestým nasazeným Finem Ruusuvuorim, jenž si v úvodním kole poradil s Bělorusem Jegorem Gerasimovem.