Pauza se protáhne, Plíšková se odhlásila i z Petrohradu

- Petr Sumbal

Rok 2022 nezačal pro Karolínu Plíškovou vůbec šťastně, v nové sezóně ještě česká tenistka neodehrála ani jediný zápas. Kvůli zranění ruky v předsezónní přípravě Plíšková vynechala všechny lednové australské turnaje včetně Australian Open a svůj návrat původně směřovala k turnaji v Petrohradu. Jenže nakonec nebude startovat ani v Rusku.

Plíšková se nešťastně zranila během tréninku v posilovně na předsezónním soustředění ve Španělsku. Diagnóza byla krutá – zlomená vřetenní kost. A důsledky jakbysmet – Plíšková byla vůbec poprvé v kariéře nucena vynechat grandslamový turnaj, lednové Australian Open. Léčba zraněné ruky byla odhadována na čtyři týdny.

Tomu, že vše směřuje správným směrem, nasvědčovaly optimistické příspěvky české reprezentantky na sociálních sítích. 11. ledna zveřejnila na svém twitterovém účtu fotografii z posilovny a o pět dní později už byla zachycena na dvorci s raketou v ruce. „Raději bych soutěžila v Austrálii, ale už brzy budu zpátky,“ napsala tehdy Plíšková k příspěvku.

Ve čtvrtek 27. ledna pak Plíšková zveřejnila na svém instagramovém účtu video z tréninku. Údery na něm však nehraje ani zdaleka obvyklou intenzitou. Je tak otázkou, v jaké fázi přípravy se česká dvojka momentálně nachází a kdy vlastně uskuteční svůj dlouho očekávaný návrat na dvorce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova)

Původně se Plíšková plánovala vrátit 7. února na turnaji v Petrohradě, kde figurovala na listině přihlášených hráček. Jenže v sobotu ze seznamu její jméno zmizelo, takže je jasné, že návrat se odkládá.

To však neznamená, že bude turnaj v Petrohradě bez české účasti, na tento turnaj mají podanou přihlášku Markéta Vondroušová a Tereza Martincová. Turnaj by měl být poměrně slušně obsazen, mezi přihlášenými jsou dvě členky první desítky Maria Sakkariová a Anett Kontaveitová.

Kdy se tedy Karolína Plíšková vrátí do akce? V tuto chvíli se nabízí start na turnaji v Dubaji od 14. února. V tuto chvíli devětadvacetiletá tenistka figuruje na tomto turnaji mezi přihlášenými.