Siniaková o prvním mixu s Macháčem: Tomáš byl hodně překvapený, pochválil mě!

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Všech tří disciplín se letos na Australian Open zúčastnila Kateřina Siniaková. Kromě čtyřhry po boku Barbory Krejčíkové a také dvouhry si vyzkoušela ještě smíšenou čtyřhru, v níž poprvé nastoupila se svým přítelem Tomášem Macháčem. Česká dvojice sice v úvodním kole podlehla mexicko-ukrajinskému páru Santiago González, Nadija Kičenoková 5:7, 6:4 a 7:10, výjimečný zážitek jí však už nikdo nevezme.

„Bylo to zajímavý, za mě dobrý, užili jsme si to,“ usmála se při vzpomínce na společný mix se svým partnerem Kateřina Siniaková. „Byla jsem moc ráda, že jsme tu šanci dostali, ani jeden jsme s tím moc nepočítali,“ poznamenala světová jednička ve čtyřhře.

Ona šance spočívala v divoké kartě, o kterou česká dvojice spíše na zkoušku zažádala a kterou jí pořadatelé skutečně udělili. Nepatrnou kaňkou na prvním společném startu na grandslamu byla těsná porážka se zkušenými deblovými specialisty Santiagem Gonzálezem a Nadijou Kičenokovou.

„Byla škoda, že se nám nepovedlo vyhrát. Tomáš nebyl fit, ale chtěl moc hrát, když už jsme dostali volnou kartu,“ řekla pětadvacetiletá Češka.

Zatímco velezkušená deblistka Siniaková naskočila do grandslamového mixu počtvrté v kariéře, jednadvacetiletý Macháč si odbyl ve specifické disciplíně svou premiéru.

„Myslím, že to není jeho šálek kávy, ale hrozně se snažil,“ okomentovala výkon svého milého Siniaková. „Bavili jsme se o tom, předali jsme si zkušenosti, což byl takový bonus. Máme odlišné herní styly, chlapský tenis je jiný,“ ví úspěšná tenistka, která se dočkala i slov uznání ze strany Macháče, aktuálně 132. hráče žebříčku ATP.

„Tomáš byl hodně překvapený, co jsem schopná pokrýt na síti. Musím se pochválit, že mě pochválil!“ smála se tenistka z Hradce Králové.

Nabízí se otázka, zdali se duo Siniaková, Macháč objeví také na dalším z letošních grandslamů. „Upřímně jsme se o tom nebavili, možná to zkusíme, uvidíme. Kdybychom chtěli hrát, asi už nedostaneme volnou kartu, takže by Tomáš musel vylepšit žebříček,“ pousmála se na závěr Siniaková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)