Keysová navzdory nejlepší sezóně v kariéře mění trenéra, na vině jsou neshody

- Filip Lefenda

Má za sebou nejlepší soutěžní ročník ve své kariéře, když se premiérově probojovala až na závěrečný Turnaj mistryň. Přesto není americká světová osmička Madison Keysová s uplynulými měsíci úplně spokojená a bude si proto hledat nového trenéra.

Po Karolíně Plíškové a Elině Svitolinové je tak rodačka z Rock Islandu další z předních hráček ženského okruhu, která ukončila spolupráci s dosavadním koučem. Tím byl dosud třiapadesátiletý Švéd Thomas Högstedt, jenž v minulosti vedl hráčky jako Wozniackou, Šarapovovou, Halepovou, Bouchardovou či Li Na.

Kdysi juniorský šampión US Open z roku 1981 hru jednadvacetileté Keysové dosti pozvedl, proslýchá se však, že mimo kurt měli mezi sebou v poslední době až příliš mnoho neshod. Ty zřejmě nakonec stály za ukončením této spolupráce. Pod vedením Högstedta se letos Američanka probojovala do finále na podnicích v Římě (prohra s krajankou Serenou Williamsovou) a Montrealu (porážka se Simonou Halepovou). Pronikla rovněž do semifinále olympijských her a nechyběla na již zmíněném Turnaji mistryň, kde si ve skupině připsala vítězství proti pozdější celkové vítězce Dominice Cibulkové.

Majitelka dvou turnajových titulů z okruhu WTA již údajně sehnala náhradu, jméno nového trenéra by měla oznámit v brzké době.