Prokažte trochu respektu, spílali olympijští šampioni publiku. Jejich trenéři pak vyhrožovali Kyrgiosovi

- Jan Vojkůvka

Deblové utkání mezi nasazenými jedničkami Nikolou Mektičem s Mate Pavičem a domácími tenisty Thanasim Kokkinakisem a Nickem Kyrgiosem mělo hodně divokou dohru. Duel, který se hrál za bouřlivé atmosféry a přinesl hodně nečekanou porážku favorizovaných Chorvatů, skončilo spíláním divokému publiku a následně málem rvačkou mezi Kyrgiosem a trenéry chorvatských tenistů.

Australské publikum se na domácím grandslamu nechová zrovna příkladně. Poznal to ve čtvrtek Daniil Medveděv, na něhož bylo bučeno během zápasu s Nickem Kyrgiosem a poznali to rovněž olympijští šampioni z Tokia Mektič s Pavičem. Po utkání, ve kterém nečekaně prohráli 6:7, 3:6 s Kokkinakisem a právě Kyrgiosem, se stěžovali na nepříliš sportovně fandící publikum.

Zatímco Rus Medveděv po své výhře ve druhém kole tehdy označil některé fanoušky, kteří na něj bučeli a pokřikovali i před druhým podáním, za lidi s nízkým IQ, Chorvati byli o něco diplomatičtější. „Jsou pěkně hlasití, evidentně fandí Australanům. Ale neublížilo by jim, kdyby projevili trochu respektu všem hráčům, i soupeřům,“ poznamenal poměrně frustrovaně Pavič.

„Viděli jsme, jak to bylo v zápase s Medveděvem. Takoví tady jsou, měli jsme si s tím poradit. Ale jak říkám, nijak by jim neublížilo, kdyby prokázali trochu respektu,“ dodal posmutněle.

Vyřazení největších favoritů Australian Open však mělo dohru i mimo kurt. Publikum totiž k hodně bouřlivé atmosféře povzbuzoval Nick Kyrgios, který na dvorci pořádně dováděl a dostával fanoušky do varu. A to se nejspíš nelíbilo trenérům chorvatského páru.

Po utkání se potkali s Kyrgiosem v posilovně a měli si co vysvětlovat. Hádka se podle australského tenisty rychle vyhrotila a trenéři měli Kyrgiosovi dokonce vyhrožovat.

„Jen chci dát vědět, že po včerejším deblu mi soupeřovi trenéři vyhrožovali v tělocvičně bitkou,“ napsal Kyrgios se smíchem v sobotu na svůj Twitter. „Tenis je tak měkký sport, Thanasi. Vše jen proto, že jsem se pohnul a trefil je tenisovým míčkem.“

„Bylo to šílené! Chlapi si mysleli, že je to UFC,“ reagoval Kyrgiosův deblový parťák Kokkinakis s odkazem na zápasy ve smíšených bojových umění.

Korunu celé situaci nasadil australský šampion ze zmíněné UFC Alex Volkanovski, který Kyrgiosovi napsal: „Pusť mě na ně!“

Letošní tenisové Australian Open zkrátka budí vášně, a to na všech frontách...