Kvalifikaci Davis Cupu Češi odehrají v Buenos Aires na antuce

- Jan Vojkůvka

Březnová kvalifikace letošního Davis Cupu se podle očekávání odehraje na antuce. Argentina, která bude český tým hostit 4. a 5. března, zvolila jako dějiště zápasu Lawn Tennis Club v Buenos Aires, kde připraví antukový povrch.

Český tým, který pro kvalifikační zápas vyfasoval hodně náročný los, se pokusí favorizovaného soupeře zaskočit. A šance rozhodně mít bude. Paradoxně by mohla pomoci právě antuka, jelikož například Jiří Lehečka nebo Vít Kopřiva jsou antukáři, Tomáš Macháč a Jiří Veselý pak jsou schopní dobře zahrát i na antukovém povrchu.

Favoritem střetnutí v Lawn Tennis Clubu, kde se v únoru bude hrát i antukový turnaj ATP, však budou Argentinci. Ti mohou složit hodně silnou nominaci, kterou by mohl z pozice jedničky vést Diego Schwartzman, v současnosti světová čtrnáctka. V první světové stovce pak má Argentina ještě Federica Delbonise, Federica Coriu, Facunda Bagnise, Sebastiana Baeze, Juana Manuela Cerundola a Guida Pellu.

Český tým se v Argentině naposledy představil v roce 2012. V bouřlivé atmosféře, která se očekává i nyní, tehdy Tomáš Berdych a Radek Štěpánek vybojovali vítězství 3:2, když o svém vítězství rozhodli už po čtyřech zápasech a v závěrečném pátém střetnutí se představil náhradník Ivo Minář.