Pivo po zápase? Kyrgios netradičně oslavil postup na Australian Open

- Radek Štohl

Nemění se ani s novým rokem. Nick Kyrgios (115.) je zpátky v plné parádě. Na úvod domácího grandslamu neztratil jediný set, po téměř dvou hodinách porazil úspěšného tenistu z kvalifikace Liama Broadyho (128.) 6:4, 6:4, 6:3. Výhru si také náležitě užil...

Šestadvacetiletý Australan toho v posledních dvou letech příliš neodehrál. V předminulé sezoně se na kurtu nepředstavil od konce února, uplynulý ročník ho diváci mohli spatřit pouze na osmi turnajích.

Ten poslední odehrál ve druhé polovině září, kdy se konal Laver Cup. Ve dvouhře nejprve prohrál proti Stefanosu Tsitsipasovi, o den později s parťákem Johnem Isnerem nestačili na debl Rubljov, Tsitsipas.

Od soutěžního zápasu si dal volno až do letošního Australian Open, kde jako hráč druhé stovky nastoupil proti kvalifikantovi Broadymu. Brita přehrál za hodinu a pětapadesát minut ve třech setech. Po zápase se však znovu mluvilo o něčem jiném. A to Nicku Kyrgiosovi, který neodmítl nabídnuté pivo od fanouška.

Další zápas čeká domácího tenistu za dva dny. Potřetí v kariéře vyzve Daniila Medveděva (2.). V obou případech posledního grandslamového vítěze z New Yorku dokázal porazit.

Bude se historie opakovat?