Po domácí hrozbě následuje ruská ranařka. Je to hrozně těžký los, neskrývá Vondroušová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Hrát proti domácí divoké kartě na grandslamu je velmi nebezpečná výzva. Markéta Vondroušová ale v první rundě Australian Open specifickou nástrahu v podobě Priscilly Honové překonala, aniž by na lidmi obsypaném dvorci číslo pět v Melbourne Parku připustila větší drama. „Čekala jsem, že nás dají na ještě větší kurt, kde bude víc lidí,“ vyprávěla po výhře 6:2 a 6:3 Vondroušová.

Na co navazovat má v nové sezóně stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová, která zakončila loňský rok sérií vydařených turnajů. O další kvalitní výsledek usiluje na Australian Open, kde obhajuje osmifinále. Cestu do druhého týdne turnaje zahájila stylově, když proti nevyzpytatelné Priscille Honové, která nedávno v Adelaide skolila Petru Kvitovou, ztratila jen pět gemů.

Jaký byl zápas proti domácí divoké kartě?
Hrála jsem, co jsem potřebovala. Myslím, že jsem dobře podávala, bylo důležité, že jsem si držela servis. A když mě ve druhém setu brejkla, získala jsem své podání hned zpátky. Byla jsem docela nervózní, protože ona je tady doma a dostala divokou kartu. Čekala jsem, že nás dají na ještě větší kurt, kde bude víc lidí. Podporu ale měla i tak a ve druhém setu se dost hecovala. Nicméně byla jsem na to připravena.

Nakonec jste před početným a aktivním australským publikem využila čtvrtý mečbol. Vybavíte si ještě ten první, kdy se hrála dlouhá a hodně zajímavá výměna?
Měla jsem dvě smeče, které nebyly úplně lehké, roli hrálo i sluníčko. Ona pak dala lob a ránu na lajnu, takže to bylo takové divné. Naštěstí jsem zápas zakončila ještě na jejím servisu.

Máte po úspěšném závěru loňské sezóny nějaké cíle pro nový rok?
Žádné cíle si nedávám, protože vím, jak je tenis zrádný a co všechno se může stát. Hlavně chci zůstat zdravá a hrát co nejvíc turnajů. Minulý rok se mi podařilo zůstat zdravá a poprvé jsem sezónu i dokončila. Je pro mě strašně důležité nahrát zápasy, potom jde všechno nahoru.

V dalším kole vás čeká Ljudmila Samsonovová, hvězda pražského Poháru Billie Jean Kingové. Co jste o Rusce zjistila loni v Berlíně, kde jste jí podlehla 4:6 a 6:7(6)?
Je to výborná hráčka, má skvělý servis a útočnou hru. Na rychlých betonech je proti ní těžké hrát. Záleží, jak bude podávat a já returnovat. Na druhé kolo je to hrozně těžký los. Musím do toho dát všechno.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova)

Australian Open (AUS, 75 000 000 AUD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (41.) – Priscilla Honová (AUS, 221.) 6:2, 6:3