Evertová má rakovinu vaječníků. Tenisovou legendu čeká chemoterapie

- Jan Vojkůvka

Osmnáctinásobné grandslamové šampionce Chris Evertové diagnostikovali rakovinu vaječníků. Americká legenda, která patřila k rivalkám Martiny Navrátilové, se svěřila se svými zdravotními problémy v pátek. Dle informací však byla její nemoc odhalena včas a má vysokou naději, že se zcela vyléčí.

Evertové diagnostikovali rakovinu vaječníků v prvním stádiu v prosinci po preventivním odstranění dělohy. Během druhé operace pak lékaři odhalili, že nádor byl při hysterektomii (tedy odstranění dělohy) odstraněn a nešíří se.

Sedmašedesátiletá Američanka nyní musí podstoupit chemoterapii, po které má devadesátiprocentní šanci, že se rakovina již nevrátí. To je pro ni nejlepší možná zpráva i s ohledem na to, že právě na rakovinu vaječníků zemřela v roce 2020 její mladší sestra Jeanne.

„Mám štěstí, že to zachytili včas, a očekávám pozitivní výsledky od svého plánu chemoterapie,“ uvedla Evertová, jež s pomocí Chris McKendryové vypověděla celý svůj příběh na strankách ESPN.

Bývalá světová jednička, která posbírala během kariéry 157 singlových a 32 deblových titulů, se ani během léčby nechce vzdát svých pracovních povinností a bude v průběhu Australian Open znovu spolupracovat s ESPN jako expertka a komentátorka, tentokrát však z domova.