Denní menu, 15.1.2022: Krejčíková v Sydney na titul těsně nedosáhla

- Redakce

Barbora Krejčíková se hned na svém prvním turnaji sezóny probojovala do finále, na „pětistovce“ v Sydney ale nakonec čtvrtou velkou singlovou trofej do sbírky nepřidala. Šestadvacetiletá Češka nevyzrála ani potřetí v kariéře na Španělku Paulu Badosaovou, s níž prohrála po skoro dvou a půl hodině až v tiebreaku rozhodujícího setu, a sice 3:6, 6:4 a 6:7(4). Další čeští zástupci hrají v sobotu na akcích ITF.

Češi v akci

Krejčíková podlehla v dramatickém finále Badosaové
Barbora Krejčíková (4.) na podniku WTA 500 v australském Sydney na čtvrtý kariérní titul těsně nedosáhla. Šestadvacetiletá Češka podlehla v úchvatné finálové bitvě až v tiebreaku rozhodujícího setu o dva roky mladší Paule Badosaové (9.). Španělka zvítězila za 2 hodiny a 22 minut po setech 6:3, 4:6 a 7:6(4). Krejčíkovou porazila rodačka z New Yorku i ve třetím vzájemném střetnutí a po loňských triumfech v Indian Wells a Bělehradu slaví zisk třetí trofeje.

Krejčíková vstoupila do zápasu ztraceným podáním. To si dokázala rychle uhrát zpět, Badosaová ale ukončila sadu dalšími dvěma brejky v řadě. Ve druhém setu bylo vše naopak – jako první ztratila servis Badosaová, a ačkoliv manko brejku po chvilce zlikvidovala, koncovka patřila díky dalšímu úspěchu na returnu její soupeřce. Rozhodující dějství dospělo po dvou brejcích z druhého a třetího gemu až do zkrácené hry. Krejčíková v ní vedla 2:1, pak ale prohrála čtyři výměny v řadě. Za stavu 3:6 ještě odvrátila mečbol, na druhý už ale po soupeřčině prudkém bekhendu po čáře nestačila.

Po úspěšné generálce čeká na obě finalistky grandslamové Australian Open. Barbora Krejčíková začne v Melbourne soubojem s Němkou Andreou Petkovicovou. Badosaová vyzve na úvod domácí Ajlu Tomljanovicovou.

Palicová prošla do finále, soupeřce nadělila kanára
Sedmá nasazená Barbora Palicová v sobotu vybojovala postup do finále. Poté, co jí v ranním čtvrtfinále skrečovala Rumunka Amarieiová, tak v semifinále deklasovala Rusku Dianu Děmidovovou 6:0, 6:1. Ruská hráčka měla za sebou tříhodinové čtvrtfinálové klání, což jí v souboji s českou hráčkou dost ovlivnilo.

Knutson končí v semifinále
Gabriela Andrea Knutson, která prošla v britském Bathu z kvalifikace až do semifinále, si o titul nezahraje. Nad síly české tenistky, jež odehrála první singlový profesionální turnaj od roku 2015, byla domácí Eliz Maloneyová, s níž prohrála 4:6, 0:6.

ATP/WTA

Sydney Tennis Classic (ženy, AUS, 703 580 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (4.) – Paula Badosaová (ESP, 9.) 3:6, 6:4, 6:7(4)

ITF World Tennis Tour

Magic Hotel Tour, Monastir (muži, TUN, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
Added, Tabur (oba FRA) – Jans (NED), NOUZA 6:7(6), 6:1, 10:6

Bath $25K Pro-Series (ženy, GBR, 25 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
Eliz Maloneyová (GBR, 992.) – GABRIELA ANDREA KNUTSON (-) 6:4, 6:0

Antalya Series (ženy, TUR, 15 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
BARBORA PALICOVÁ (818.) – Ilinca Dalina Amarieiová (ROU, 1120.) 3:0 skreč Amarieiová

Semifinále dvouhry
Diana Děmidovová (RUS, 764.) – BARBORA PALICOVÁ (818.) 0:6, 1:6