Kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové se odehraje na pražské Štvanici. Jaká bude kapacita?

- Michal Hladký

Na dnešním zasedání committee Poháru Billie Jean Kingové bylo potvrzeno, že kvalifikační zápas mezi Českem a Velkou Británií se odehraje na pražské Štvanici. Duel se uskuteční na antukovém centrkurtu, a to ve dnech 15. a 16. dubna.

Český tým bude chtít navázat na poslední dekádu, kdy Poháru Billie Jean Kingové (bývalému Fed Cupu) naprosto dominoval. Zvítězil hned šestkrát, a to v letech 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 a 2018.

Češky odstartují svou pouť nacházejícím ročníkem reprezentačního turnaje kvalifikačním zápasem proti Velké Británii. Ten se uskuteční na pražské Štvanici, a to 15. a 16. dubna. Kapacita antukového centrkurtu bude činit 1200 míst, předprodej vstupenek pak začne v březnu.

„Připravovat v dnešní covidové době jakoukoli sportovní akci s několikaměsíčním předstihem je velmi ošidné, ale udělali jsme vše proto, abychom eliminovali rizika šíření nákazy. Proto se v polovině dubna hraje venku, proto jsme nechtěli areál s velkou kapacitou, když i tisícovka fandů dokáže udělat krásnou domácí atmosféru,“ uvedl prezident Českého tenisového svazu a Evropské tenisové federace Ivo Kaderka prostřednictvím tiskové zprávy.

A vysvětlil, proč se hraje zrovna na antuce. „Povrch jsme zvolili po dohodě s kapitánem Petrem Pálou, aby mohl postavit co nejsilnější tým ze skvělých českých tenistek,“ nechal se slyšet Kaderka.

Vítězství v Poháru Billie Jean Kingové obhajuje výběr Ruské tenisové federace, který vloni v pražské O2 areně přehrál ve finálové sérii Švýcarky. Letošní pořadatelství závěrečného turnaje ještě oznámeno nebylo.