Zničení soupeřky a postup do semifinále! Krejčíková v Sydney dominovala

- Jan Vojkůvka

Zatímco s výkonem po osmifinále nebyla Barbora Krejčíková asi úplně spokojená, čtvrteční čtvrtfinálové utkání v Sydney přineslo zcela jiný obrázek. Česká favoritka v něm doslova deklasovala Francouzku Caroline Garciaovou, kterou porazila 6:0, 6:2, a může se těšit na semifinále. V něm vyzve rozjetou Anett Kontaveitovou.

„Dnes jsem se cítila velmi dobře a opravdu jsem si užívala atmosféru na tomto krásném stadionu. Už se těším na další zápas,“ řekla Krejčíková po svém dominantním vítězství nad Garciaovou. Té prakticky nedala žádnou šanci na adekvátní odpor.

V prvním setu Krejčíková obrala soupeřku hned třikrát o servis, přičemž při vlastním podání ztratila dohromady jen čtyři fiftýny a nadělila Garciaové kanára. Druhý set sice už tak jednoznačný nebyl, ale i v něm si česká hráčka vybudovala vedení hned v prvním gemu.

Garciaová se poté v šesté hře dostala k brejkbolu a měla šanci srovnat na 3:3, jenže neuspěla. Krejčíková si přes tři shody servis podržela, následně přidala na returnu už svůj pátý brejk v utkání a duel hladce zakončila v osmé hře při podání.

V pátečním semifinále se Krejčíková střetne s Anett Kontaveitovou, která v druhé polovině minulé sezony vybojovala tituly v Clevelandu, Ostravě, Moskvě a Kluži, čímž si zajistila premiérovou účast na Turnaji mistryň. Na finálovém podniku sezony pak dokráčela do finále. Formu si přitom udržela i na začátku této sezony, když v Sydney zatím ve třech zápasech neztratila ani set.

„Anett hraje velmi dobře. Hrála dobře už minulý rok a pokračuje v tom i letos. Její pěkná série pokračuje, takže se těším na vzájemný zápas, ve kterém zjistím, na jaké úrovni je moje hra. Bude to pěkné utkala,“ dodala Krejčíková.