Premiéra v Austrálii? Hodnotím ji kladně, na povrch si musím víc zvyknout, říká Kopřiva

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – První návštěva Austrálie? Pro Víta Kopřivu velmi sympatická. Debutant v zemi protinožců nejprve postoupil do čtvrtfinále challengeru v Bendigu a poté zapsal účast ve druhém kole kvalifikace Australian Open, kde skončil na raketě skvěle hrajícího Francouze Enza Couacauda. „Před výjezdem bych takové výsledky bral, celkově je hodnotím kladně. Dnešní zápas mě mrzí, ale soupeř hrál lépe,“ řekl Tenisovému světu Kopřiva.

Šest utkání odehrál při své první cestě do Austrálie Vít Kopřiva, čtyři z nich úspěšně. Český reprezentant se rozloučil s Australian Open ve druhém kvalifikačním kole po porážce dvakrát 3:6 s Enzem Couacaudem.

„Soupeř výborně servíroval, chodil hodně přes první podání a na returnu mi skoro nedal šanci. Navíc hrál hrozně chytře, držel si mě v taktičtějších výměnách,“ pochválil svého přemožitele Kopřiva.

Právě úroveň podání chce nyní čtyřiadvacetiletý Čech zlepšit, aby mohl pomýšlet na ještě lepší výsledky. Ve sbírce má zatím pět trofejí z turnajů ITF, na challengerech došel nejdále do semifinále (čtyřikrát), stejný výsledek si připsal na loňském podniku ATP v Gstaadu.

„Servis je jedna z priorit. A celkově vím, že je na mojí hře co zlepšovat. Na betonu se hraje hodně turnajů, musím si na ten povrch víc zvyknout,“ poznamenal člen Top 200 žebříčku, jenž touží po dalším vzestupu. „Na challengerech bych rád postupoval do semifinále a dál. A supr by bylo, kdybych se kvalifikoval na grandslam,“ přeje si.

Jako odrazový můstek ke smělým cílům může Kopřivovi sloužit právě solidní představení na premiérové dvojici australských turnajů v jeho kariéře.

„Před výjezdem bych takové výsledky bral, zároveň bych ale byl radši za víc zápasů tady na Australian Open. Challenger v Bendigu byl supr, ukázal mi, že jsem se skvěle připravil, hrál jsem dobrý tenis,“ doplnil.

Australian Open (AUS, 75 000 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo kvalifikace
VÍT KOPŘIVA (194.) – Enzo Couacaud (FRA, 166.) 3:6, 3:6