Tělo dostalo šok, postěžovala si Ósakaová. K semifinále v Melbourne nenastoupila

- Jan Vojkůvka

Čtyřiadvacetiletá Naomi Ósakaová, která se vrátila na tenisový okruh po čtyřech měsících, předčasně ukončila své účinkování na turnaji Summer Set 1 v Melbourne. Japonská tenistka uvedla, že její tělo dostalo po dlouhé pauze bez tenisu šok ze zápasové zátěže a před semifinálovým utkáním s Veronikou Kuděrmetovovou z turnaje odstoupila.

„Jsem smutná, že se musím kvůli zranění odhlásit z mého dnešního zápasu, ale mé tělo dostalo po dlouhé herní pauze šok z odehrání intenzivních zápasů,“ napsala na svém Twitteru. „Pokusím se odpočinout a brzy se uvidíme,“ dodala.

Ósakaová, jež na začátku loňského září vypadla ve třetím kole US Open po porážce od pozdější finalistky Leylah Fernandezové, od té doby soutěžní zápas nehrála. Pauza, která trvala celé čtyři měsíce (pokud nepočítáme prosincový návrat k tréninku), byla ukončena 4. ledna, kdy v Melbourne nastoupila k utkání prvního kola.

V něm japonská hráčka porazila ve třech setech Francouzku Alizé Cornetovou a na své vítězství navázala posléze i v duelech s Marynou Zanevskou a Andreou Petkovicovou. Právě čtvrtfinálová výhra nad Němkou, kterou porazila 6:1, 7:5, však byla poslední.

Do sobotního semifinále s Veronikou Kuděrmetovovou totiž už nenastoupila. Kromě „šoku“, které pocítilo její tělo ze tří odehraných zápasů po dlouhé pauze, se pořadatelům omluvila i kvůli dalším zdravotním obtížím.

„Hraní tady v Melbourne mě hodně bavilo. Bohužel mám zranění břicha, kvůli kterému si potřebuji odpočinout a připravit se na Australian Open,“ zní oficiální prohlášení, které zveřejnili pořadatelé turnaje.

Ať už se jedná o zranění břicha či šok z intenzivních zápasů, předčasný konec na Summer Set 1 v Melbourne může Ósakaovou mrzet. Po návratu na kurty totiž prokázala velmi slušnou formu a rozhodně mohla útočit i na turnajovou trofej. Navíc naznačila, že i na Australian Open by mohla být velmi nebezpečná.