Kolář na prvním turnaji sezony slaví titul. S parťákem zvládli hned dva sobotní duely

- Jan Vojkůvka

Český tenista Zdeněk Kolář na challengeru v Traralgonu dokázal vybojovat svůj čtrnáctý deblový titul. Spolu s Francouzem Manuelem Guinardem zvládli v sobotu vyhrát hned dva zápasy a dojít až na vrchol.

Pětadvacetiletý Kolář, jenž v singlu vypadl ve druhém kole s Nicolou Kuhnem, si náladu dokonale spravil v deblu. Spolu s Francouzem Guinardem plnili roli nasazených trojek a v sobotu se ukázali být nezastavitelní.

Česko-francouzská dvojice si napřed poradila s domácím párem Calumem Puttergillem a Sanem Sweenym, které porazila 6:4, 2:6, 10:7. Zajímavostí je, že Australané, kteří byli výraznými outsidery, se do semifinále dostali po dvou postupech bez boje. V úvodním kole totiž proti nim nenastoupili Blancaneaux s Coppejansem a ve čtvrtfinále se před utkáním odhlásili Jiří Lehečka a Tomáš Macháč.

Po vítězství nad odpočinutými soupeři se Guinard s Kolářem rychle přichystali na finálový zápas, ve kterém byli o poznání dominantnější. Nasazené čtyřky Marca Hüslera a Dominica Strickera ze Švýcarska totiž porazili ve dvou setech 6:3, 6:4.

Kolářovi tak sice v Traralgonu nevyšla dvouhra, ve čtyřhře však prožil nejlepší možný vstup do sezony. Vítěz čtyř deblových titulů z minulé sezony dokázal v Austrálii rozšířit sbírku svých trofejí ze čtyřhry na challengerech už na 14.