Denní menu, 8.1.2022: Macháč vybojoval postup do finále, Melbourne v neděli uvidí český duel o titul

- Redakce

Tomáš Macháč na challengeru v Traralgonu zvládl i semifinálový duel, v němž porazil Nizozemce Jespera De Jonga, a zahraje si hned na prvním turnaji sezony o titul. Na stejné akci už má svou trofej ve svém držení Zdeněk Kolář, který uspěl ve čtyřhře. Turnaj WTA v Melbourne pozná v neděli českou vítězku. Rozhodly o tom sobotní semifinálové zápasy čtyřhry, v nichž se z postupu radovaly Tereza Martincová a Kateřina Siniaková.

Češi v akci

Melbourne uvidí české deblové finále
Turnaj Summer Set 2 v Melbourne uvidí v neděli české deblové finále. Rozhodly o tom sobotní semifinálové zápasy, v nichž se dokázaly prosadit páry s českým zastoupením.

Tereza Martincová s Egypťankou Majar Šerífovou porazily nejvýše nasazenou dvojici Stosurovou s Čang ve dvou setech 7:6(4), 6:3 a vybojovaly postup do souboje s druhými nasazenými Bernardou Peraovou a Kateřinou Siniakovou. Ty pro změnu zvládly duel s turnajovými trojkami Irinou Beguovou a Ninou Stojanovičovou, které porazily po obratu 6:7(7), 6:1, 10:5.

Macháč si na prvním turnaji sezony zahraje o titul
Tomáš Macháč (143.) zvládl v australském Traralgonu i další zápas a vybojoval hned na prvním turnaji sezony postup do finále. V sobotním semifinále porazil Nizozemce Jespera De Jonga (226.) ve dvou setech 6:4, 6:2.

Čtvrtý nasazený si v první sadě vypracoval rychle vedení 5:1, a byť následně soupeři povolil získat jeden brejk, úvodní set i přes drobné obtíže a dva brejkboly v desáté hře doservíroval. Ve druhém setu už Macháč soupeři úspěch na returnu nedopřál a po vlastních brejcích ve třetím a sedmém gemu si dokráčel pro postup.

Ve finále narazí český tenista na pátého nasazeného Bjorna Fratangela (165.).

Kolář zvládl deblový souboj a slaví titul
Zdeněk Kolář slaví v australském Traralgonu zisk deblového titulu. Spolu s Francouzem Manuelem Guinardem dokázali v sobotu zvládnout hned dva zápasy a dokráčet až na pomyslný vrchol.

Napřed v semifinále porazili domácí dvojici Puttergilla se Sweenym po setech 6:4, 2:6, 10:7 a v pozdějším finále si poradili se čtvrtými nasazenými Švýcary Hüslerem a Strickerem, které turnajové trojky porazily 6:3, 6:4.

ATP WTA

Melbourne Summer Set 2 (ženy, AUS, 239 477 USD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
Beguová (ROU), Stojanovičová (SRB) – Peraová (USA), SINIAKOVÁ 7:6(7), 1:6, 5:10
Stosurová (AUS), Čang (CHN) – MARTINCOVÁ, Šerífová (EGY) 6:7(4), 3:6

Challengery

Traralgon International (muži, AUS, 58 320 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Jesper De Jong (NED, 226.) – TOMÁŠ MACHÁČ (143.) 4:6, 2:6

Finále čtyřhry
Guinard (FRA), KOLÁŘ – Hüsler, Stricker (SUI) 6:3, 6:4

Semifinále čtyřhry
Puttergill, Sweeny – Guinard (FRA), KOLÁŘ 4:6, 6:2, 7:10

ITF World Tennis Tour

Magic Hotel Tours, Monastir (muži, TUN, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Mansouri, Ouakaa (TUN) – Butulija (SRB), NOUZA 1:1 odloženo