Příjezd policie, bušení na dveře. Nečekáte, že vás něco takového potká, líčí Voráčová

- Radek Štohl

Tenisový život se jí během jediného dne zcela obrátil naruby. Namísto příprav na první grandslam sezony teď Renata Voráčová spíše řeší, kdy už bude zpátky ve své rodné vlasti. „Uvidíme, jak rychle to půjde, ale vrátit bych se měla v nejbližších dnech," přiblížila osmatřicetiletá tenistka.

Aktuálně 81. hráčku žebříčku čtyřhry do Austrálie pustilo udělení speciální výjimky. Ani ta však po sledu posledních událostí není platná. A to doslova. „Přišli dva chlapi v civilu s odznakem policie. Bylo to hodně nepříjemné. Bušili mi na dveře, a to nečekáte, když jste na turnaji. Chvílemi jsem si připadala jako ve filmu, nebyly to úplně standardní postupy," popisuje zkušená tenistka pro CNN Prima News premiérový střet s australskými úřady.

Brzy se dozvěděla, oč vlastně běží. Následoval výslech a dokazování. „Chtěli, abych doložila svoji výjimku – abych řekla, proč nejsem vakcinovaná. Bylo to těsně předtím, než jsem měla odjet na jiný turnaj, a už jsem nemusela být v Melbourne," přiblížila velmi rychlý sled událostí.

Její obhajoba pro australské úřady nebyla dostačující. Zjistila, že vízum nebude platné. Musel tedy následovat odjezd do detenčního hotelu. „Není to určitě srovnatelné s hotelem, který jsem měla předtím. Je to spíš taková ubytovna. Ale že by tady všude byli nějací brouci, to určitě ne. Každopádně tady úplně nechcete trávit delší čas," připouští někdejší 29. nejlepší deblistka světa.

„Jsou to nepříjemné věci. Ani nečekáte, že vás může potkat něco podobného. Máte všechno schválené a jedete hrát tenis. Nepřemýšlíte, že uvíznete na hotelu," dodává Voráčová posmutnělým hlasem.