WTA

WTA Melbourne Summer Set 1: Siniaková se dozvěděla soupeřku pro úvodní kolo

- Radek Štohl

Kateřina Siniaková (49.) během úterního dne poznala soupeřku pro úvodní kolo dvouhry Melbourne Summer Set 1. Do cesty jí byla vylosována úspěšná hráčka z kvalifikace Maďarka Anna Bondarová (92.), která v úvodních dvou zápasech sezony neztratila set.

Siniaková na turnaji vykonává roli nasazené osmičky. Po nedávném losu hlavní soutěže si však na premiérovou soupeřku dvouhry pro letošní ročník musela počkat. Hráčka totiž na ni čekala v kvalifikaci.

Finále kvalifikace zvládla Viktoria Kužmová, Nao Hibinová, Destanee Aiavaová, Qinwen Čeng, Lesley Pattinama Kerkhoveová a druhá nasazená Anna Bondarová. Právě posledně zmíněná se dostala do cesty Kateřiny Siniakové.

Čtyřiadvacetiletá Maďarka v prvním utkání sezony nejprve bez probémů přehrála Leonie Kungovou (165.) 6:3, 6:2, v pondělí neztratila set ani proti Mai Hontamové (150.), se kterou si poradila 7:6(4), 6:4.

Utkání mezi Siniakovou a Bondarová se uskuteční ve středu nad ránem středoevropského času, duel začne přibližně ve čtyři hodiny. Pro Češku se bude jednat o druhý zápas sezony, ve čtyřhře společně s Peraovou přehrála debl Halepová, Ruseová 6:2, 7:6(5).