WTA

Adelaide: Bouzková poznala soupeřku pro hlavní soutěž. Češku čeká hráčka druhé stovky

- Radek Štohl

Marie Bouzková (90.) po úspěšné kvalifikaci na turnaj WTA v Adelaide poznala jméno soupeřky pro první kolo hlavní soutěže. Česká tenistka se mezi nejlepšími tenistkami turnaje utká s osmadvacetiletou řeckou soupeřkou Despinou Papamichailovou (182.).

Bouzková do „pětistovky“ v Adelaide vstupovala v roli nejvýše nasazené tenistky kvalifikace. Během nedělního dne nejprve po třech sadách a výsledku 3:6, 6:1, 7:5 vyřadila Francescu Di Lorenzovou (201.). V závěrečném setu přitom už prohrávala 1:4.

Díky úspěšnému úvodnímu kolu tak česká tenistka v pondělí nad ránem středoevropského času absolvovala boj o přímou vstupenku do hlavní soutěže. Bývalou 54. hráčku žebříčku dvouhry Annu Blinkovovou dokázala porazit 6:4, 6:2, díky čemuž se kvalifikovala mezi nejlepší hráčky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marie Bouzková (@maryybou)

Třiadvacetiletá Bouzková čekala na jednu z pěti potenciálních soupeřek. V hlavní soutěži mohla dostat pátou nasazenou Igu Šwiatekovou (9.), šestku turnaje Sofii Keninovou (12.), Coco Gauffovou (22.), Shelby Rogersovou (40.) nebo jednu z úspěšných hráček z kvalifikace. České tenistce nakonec byla přisouzena poslední varianta, konkrétně Řekyně Despina Papamichailová (182.).

Bouzková se s osmadvacetiletou Papamichailovou na okruhu dosud nestřetla. Vítězka zápasu v osmifinále půjde na sedmičku turnaje Jelenu Rybakinovou.