WTA

Melbourne Summer Set 1: Hlavní soutěž absolvují dvě Češky

- Radek Štohl

Nová sezona začne ve velkém tempu, kromě turnaje v Adelaide se bude hrát také v Melbourne. Na jednom ze dvou místních turnajů si zahraje rovněž česká dvojice Kateřina Siniaková a Tereza Martincová.

V Melbourne se od příštího týdne budou konat dva turnaje –⁠ Melbourne Summer Set 1 a Melbourne Summer Set 2. Na prvním z nich se představí právě Siniaková s Martincovou, obě navíc v roli nasazených tenistek.

Sedmičkou turnaje bude Tereza Martincová (48.), sedmadvacetiletá hráčka se v úvodním kole dvouhry utká s Chorvatkou Anou Konjuhovou (67.). Tenistky proti sobě dosud nastoupily dvakrát, Češka zvítězila před třemi lety na ITF v Trnavě. Vítězku zápasu čeká lepší z dvojice Kaia Kanepiová (73.) –⁠ Jaqueline Cristianová (71.).

Poslední, tedy osmou nasazenou tenistkou turnaje bude Kateřina Siniaková (49.). Bývalá jednatřicátá hráčka žebříčku dvouhry na úvod narazí na úspěšnou tenistku z kvalifikace, v osmifinále ji případně buď vyzve divoká karta Lizette Cabreraová (173.), nebo Ruska Anastasia Potapovová (69.).

Jedničkou turnaje je Japonka Naomi Ósakaová, další favoritkou bude dvojka turnaje Simona Halepová. Hlavní soutěž začíná v úterý, vítězka bude známa příští neděli.