Australian Open bez sester Williamsových! K protinožcům neodcestuje ani Venus

- Michal Hladký

Po deseti letech se na australském grandslamu neobjeví Venus Williamsová. Uvedla tak agentura News Corp, nicméně důvod tohoto rozhodnutí americké tenistky přesněji nespecifikovala. Finalistka Australian Open z let 2003 a 2017 tedy následuje svou sestru Serenu, která se k protinožcům nevydá kvůli zranění.

Aby Venus Williamsová chyběla na úvodním grandslamu sezony, se stalo naposledy v roce 2012. Čtyřnásobná turnajová deblová vítězka se momentálně ve dvouhře nachází na 318. místě světového žebříčku WTA.

To znamená, že by musela od pořadatelů Australian Open obdržet divokou kartu. Sedm z celkového počtu osmi už bylo rozdaných, ta poslední tedy mohla čekat právě na Venus. Jenže bývalá světová jednička by případné nabídky podle všeho stejně nevyužila.

A tak se přeruší neskutečná série, kterou sestry Williamsové drží od roku 1997. Od tohoto roku se vždy australského grandslamu alespoň jedna hráčka ze sourozeneckého dua zúčastnila, to se ovšem teď změní.

Už dříve totiž Serena avizovala, že se do Austrálie nevydá kvůli nedostatečné přípravě po zranění. To si jedna z nejúspěšnějších hráček historie způsobila na letošním Wimbledonu, kdy musela skrečovat první kolo proti Aljaksandře Sasnovičové za stavu 3-3 v úvodní sadě.

Mladší z Williamsových by jistě mohla potrápit největší favoritky na prvenství, pokud jde však o Venus, tak ta by mohla jen překvapit. Za poslední dvě sezony odehrála šestadvacet utkání, přičemž vyhrála jen pět z nich.