Paire má zase covid. Už po dvěstěpadesáté, zlobí se Francouz

- Filip Lefenda

Místo turnajů ATP 250 v Melbourne a Adelaide pobyt v izolaci. Program tenisty Benoita Pairea doznal trhlin hned v úvodu sezony. Dvaatřicetiletý Francouz se už potřetí nakazil koronavirem. Otazník se vznáší i nad jeho účastí na Australian Open, které odstartuje 17. ledna.

46. hráč světového pořadí informoval o skutečnosti na sociálních sítích vskutku svérázně. „Dobrý den. Jmenuji se Benoit Paire a po dvěstěpadesáté jsem pozitivní na covid,“ sdělil s nadsázkou a s emotikonou zdviženého prostředníčku. 

Ve skutečnosti byl kontroverzní Francouz testován pozitivně potřetí. V loňském roce přišel kvůli nákaze koronavirem o grandslamový US Open. O měsíc později se ze stejného důvodu nemohl zúčastnit turnaje v německém Hamburku.

„Minulá sezona byla náročná a nová začíná naprosto stejně!“ ulevil si bývalý 18. singlista planety, jenž zakončil letošní ročník sérií pěti porážek v řadě a s celkovou bilancí 14 výher a 34 porážek.

Paire ve své středeční zprávě podotkl, že je zastáncem očkování. Nelíbí se mu však, že i po vakcinaci není možné žít bez omezení jako před pandemií.