VIDEO: Nejlepší letošní údery na okruhu ATP? Kopa tweenerů, zázračné reakce i speciality

- Marek Bartošík

Na mužském okruhu ATP letos nuda rozhodně nebyla. Potvrzením této úvodní věty může být sestřih, který čítá 100 nejlepších úderů a výměn uplynulé sezóny. Do poměrně širokého výběru se opakovaně dostali třeba Rafael Nadal, Grigor Dimitrov, Alex de Minaur či Aslan Karacev.

Neměli jste letos příliš času na sledování akcí ATP? Nebo byste si snad rádi připomněli to nejlepší z uplynulé sezóny na elitním mužském okruhu? Pak vám jistě poslouží video zahrnující rovnou stovku parádních momentů z končícího roku 2021.

Pevné místo mezi elitou má podle očekávání legendární Rafael Nadal, který letos vykouzlil mimo jiné speciální forhendový kraťas (skončil na 83. místě), obtížnou bekhendovou smeč (77) a tenisovou show ve Washingtonu (67).

Svou šikovnost opětovně prokázal i populární Bulhar Grigor Dimitrov, jenž letos nejvíce zazářil neskutečným volejem v Indian Wells (5). Houževnatý Australan Alex de Minaur zase nenechal nikoho na pochybách, že patří k největším rychlíkům na okruhu (79, 13, 6).

V bojovnosti může de Minaurovi bezesporu konkurovat britská hvězda Andy Murray (72). Jeho švýcarský rival Roger Federer stihl v Dauhá vykouzlit bekhendovou parádičku (51).

Když se dokázal plně zkoncentrovat na svůj výkon, bavil svým citem pro míč i francouzský bouřlivák Benoit Paire (69). Ruská kometa sezóny Aslan Karacev si připsal jeden z nejlepších tweenerů roku (25).

Top momentem sezóny na podnicích ATP (tedy mimo grandslamy) se podle zástupců asociace zaskvěl španělský teenager Carlos Alcaraz, který na Next Gen ATP Finals předvedl nejprve výbornou obranu a následně skvělé reflexy na síti.