Další ocenění za skvělou sezonu. Djokovič byl zvolen Evropským sportovcem roku

- Jan Vojkůvka

Srbský tenista Novak Djokovič se dočkal dalšího ocenění za rok, během něhož vybojoval tři grandslamové tituly a na čtvrtém dokráčel do finále. První hráč světového žebříčku byl zvolen Evropským sportovcem roku 2021.

Polská tisková agentura PAP zorganizovala již 64. ročník Evropského sportovce roku, do něhož bylo zapojeno celkem 26 tiskových agentur z celé Evropy. Hlasující rozhodli o tom, že jasným králem roku 2021 se stal Novak Djokovič.

Čtyřiatřicetiletému Srbovi udělili celkem 172 bodů. Se ztrátou 39 bodů skončil na druhém místě fotbalista Robert Lewandowski, který se z vítězství v této anketě radoval v minulém roce. Třetí místo obsadil mistr světa z letošní sezony formule 1 Max Verstappen.

Čtvrtý skončil norský čtvrtkař Karsten Warholm a páté místo obsadila nejlepší žena Sifan Hassanová z Nizozemska. V první desítce se umístili ještě cyklista Tadej Pogačar, basketbalista Giannis Adetokunbo, atleti Marcell Lamont s Armandem Duplantisem a běžkyně na lyžích Therese Johaugová.

Djokovič, jenž v této sezoně vybojoval celkem pět titulů na okruhu ATP, se z ocenění pro nejlepšího evropského sportovce raduje už počtvrté. Předchozí vítězství se datují do let 2011, 2015 a 2018.