Turnaj série WTA 125K ovládla Číňanka Ču. Ve finále nadělila kanára nasazené jedničce

- Jan Vojkůvka

Druhá nasazená Ču Lin z Číny se poprvé v kariéře raduje z titulu na okruhu WTA, radost jí přitom nemůže vzít ani fakt, že se jedná o trofej z turnaje WTA 125K Series. Čínská hráčka si bez ztráty setu podmanila akci v jihokorejském Soulu, kde ve finále porazila 6:0, 6:4 turnajovou jedničku Kristinu Mladenovicovou.

Sedmadvacetiletá Ču, která doposud vyhrávala turnaje pouze pod hlavičkou ITF a nastřádala slušných 12 trofejí, během turnaje v Soulu předváděla více než slušné výkony. Jediné problémy měla v semifinálovém duelu s Finkou Anastasií Kulikovovou, kterou však zdárně porazila 6:1, 7:6(6).

Ve finále proti Kristině Mladenovicové, jediné hráčce z první stovky světa v hlavní soutěži, měla doslova snový start a na servisu ztratila pouhé dva fiftýny. Navíc se jí povedlo uspět hned třikrát na returnu, a to i přes maratónské gemy číslo 4 a 6. V obou hrách se prosadila k brejku přes čtyři shody.

Druhý set už tak jednoznačný nebyl. Ču dokonce prohrávala 2:4, ale vzápětí předvedla výtečný obrat, když ve čtyřech gemech prohrála pouze pět fiftýnů a otočila na 6:4.

Ču vybojovala v Soulu největší titul dosavadní kariéry. Před úspěchem na WTA 125K Series měla ve sbírce jako nejcennější úspěch trofej z turnaje ITF 100 v čínském Šen-čenu.

V Soulu se tento týden představily i sestry Fruhvirtovy. Šestnáctiletá Linda dokráčela do čtvrtfinále, o dva roky mladší Brenda při své premiéře došla do osmifinále.