FOTO: Milé vánoční překvapení! Šafářová očekává narození druhého potomka

- Marek Bartošík

Lucie Šafářová se stane příští rok podruhé maminkou. Bývalá světová pětka na svém instagramovém účtu informovala, že dvouletá dcerka Leontýnka, kterou mají s manželem Tomášem Plekancem, se dočká bratříčka či sestřičky.

„Krásné Vánoce a svátky vám všem! Ať jsou klidné, plné lásky a splněných přání! My máme jeden malý dáreček na cestě a moc se na něj všichni v příštím roce těšíme!“ napsala čtyřiatřicetiletá Lucie Šafářová k fotografii, kde je společně s manželem Tomášem Plekancem a dcerkou Leontýnkou před vánočním stromečkem.

Šafářová se provdala za hvězdného hokejistu Plekance tento rok v září po více než tříleté známosti. Zatímco někdejší reprezentační kapitán Plekanec se stále věnuje profesionálnímu sportu (hraje za tým Rytíři Kladno), Šafářová už se naplno oddává mateřským povinnostem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova)

Rodačka z Brna ve své kariéře vystoupala na páté místo žebříčku WTA ve dvouhře, ve čtyřhře byla v roce 2017 dokonce světovou jedničkou. Na kontě má vedle sedmi titulů z okruhu WTA ve dvouhře také patnáct trofejí ve čtyřhře, a to včetně pěti grandslamových triumfů (Australian Open 2015 a 2017, Roland Garros 2015 a 2017, US Open 2016). Profesionální tenis opustila po Roland Garros 2019.