Linda Fruhvirtová v Soulu nadále vítězí, Brenda podlehla nasazené Japonce

- Marek Bartošík

Jedna sestra končí, druhá pokračuje. Linda a Brenda Fruhvirtovy se dnes představily v osmifinále podniku kategorie WTA 125K v jihokorejském Soulu, a to s poloviční úspěšností. Šestnáctiletá Linda nejprve vyzrála ve dvou setech na domácí tenistku Su Jeong Jang, o dva roky mladší Brenda následně nestačila na Japonku Juki Naitovou poměrem 0:2 na sety.

Linda Fruhvirtová (305.) zvládla na turnaji Hana Bank Korea Open také své druhé utkání. Šestnáctiletá Češka porazila v dnešním osmifinále domácí nasazenou šestku Su Jeong Jang (215.) po hodině a 43 minutách 7:5 a 6:3.

Starší ze sester Fruhvirtových sice v prvním setu neudržela vedení 3:1 na gemy, v závěrečné hře ale brejkem sadu ukončila. Ve druhém dějství si tenistky nejprve vyměnily podání. Talentovaná Češka poté udeřila v šesté hře, kdy uzmula klíčový brejk. Závěr zápasu už si pohlídala.

Fruhvirtová si výhrou vysloužila dalších 14 bodů do žebříčku WTA, v tzv. „živém rankingu“ si polepšila už na 279. příčku. O postup do semifinále a novou porci 28 bodů do světového pořadí si zahraje s dvaadvacetiletou Ruskou Jekatěrinou Kazjonovovou (356.).

Na úspěch své zkušenější sestry bohužel nenavázala držitelka divoké karty Brenda Fruhvirtová (-), když v osmifinále stejného turnaje prohrála s Japonkou Juki Naitovou (262.) za hodinu a 12 minut 4:6 a 2:6. Čtrnáctiletá Brenda sice v první sadě srovnala ze stavu 1:3 na 3:3, posléze však dvacetiletá Japonka zapsala další tři brejky, jimiž utkání rozhodla.

Mladší z dua Fruhvirtových může přesto slavit zisk premiérových 15 bodů do žebříčku WTA, které si zajistila suverénním vítězstvím v prvním kole. Mladičká debutantka na profesionálním okruhu tím splnila podmínku, aby se objevila ve světovém pořadí (podle pravidel je nutné buď bodovat na třech různých turnajích, nebo vybojovat alespoň 10 bodů). Figurovat by tak měla někde kolem 1100. místa.

Hana Bank Korea Open, Soul (ženy, KOR, 115 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Osmifinále dvouhry
LINDA FRUHVIRTOVÁ (305.) 
– Su Jeong Jang (KOR, 215.) [6] 7:5, 6:3
BRENDA FRUHVIRTOVÁ (-) [WC] – Juki Naitová (JPN, 262.) [8] 4:6, 2:6