Denní menu, 21.12.2021: Brenda Fruhvirtová při premiéře nadělila kanára, postoupila za 50 minut

- Redakce

Brenda Fruhvirtová v úterý ráno absolvovala svůj premiérový mezinárodní zápas mezi dospělými. Teprve čtrnáctiletá talentovaná tenistka na turnaji kategorie WTA 125K v Soulu vyzvala domácí divokou kartu Jeong Moonovou, kterou za padesát minut hry deklasovala 6:0 a 6:1. Na turnajích ITF se ve čtyřhře představili Zdena Šafářová, Martin Krumich a Dominik Palán, nikdo z nich však bohužel neuspěl.

Češi v akci

Brenda Fruhvirtová při premiéře ztratila jediný gem
Famózní vstup na mezinárodní úroveň dospělých zapsala Brenda Fruhvirtová (-). Čtrnáctiletá tenistka na turnaji kategorie WTA 125 v Soulu v úvodním kole smetla Korejku Jeong Moonovou (-) 6:0, 6:1.

Fruhvirtová proti domácí náhradnici zahájila ve velkém stylu. Během úvodního setu na podání ztratila jediný fiftýn, na returnu zužitkovala tři ze čtyř brejkbolů. Ve druhé sadě se znovu probojovala k vedení 2:0. Ačkoliv vzápětí poprvé v utkání neuspěla na servisu, tak čistou hrou získala rebrejk. Zbývající tři gemy zápasu znovu patřily čtvrté juniorce světa, která do osmifinále postoupila za pouhých padesát minut.

Česká tenistka se brzy poprvé zapíše do žebříčku WTA, díky zisku 15 bodů se minimálně dostane k 1100. místu. Pokud zvládne i osmifinále s osmou nasazenou Japonkou Juki Naitovou (262.), podívá se do deváté stovky dvouhry.

ATP/WTA

Hana Bank Korea Open, Soul (ženy, KOR, 115 000 USD, tvrdý povrch – hala)
1. kolo dvouhry
Jeong Moonová (KOR, -) – BRENDA FRUHVIRTOVÁ (-) 0:6, 1:6

ITF World Tennis Tour

Magic Hotel Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo čtyřhry
Avomová Ellaová (GAB), Wong (HGK) – Chlpacová (ARG), ŠAFÁŘOVÁ 6:4, 6:2

5th Qatar Men's ITF World Tennis Tour (muži, QAT, 15 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo čtyřhry
Agarwal, Reddy (oba IND) – Apostol (ROU), KRUMICH 4:6, 6:3, 10:4
Huang (TPE), Purtseladze (GEO) – Luncanu (ROU), PALÁN 6:3, 6:4