Šok pro Nadala! Po příletu z Abú Zabí byl pozitivně testován na covid-19

- Michal Hladký

Na tenhle výlet Rafael Nadal příliš radostně vzpomínat nebude. Nejenže oba zápasy na exhibici v Abú Zabí prohrál, po návratu do své domoviny byl dokonce pozitivně testován na covid-19. „Prožívám nepříjemné chvíle, ale doufám, že se to postupně zlepší,“ nechal se slyšet Španěl prostřednictvím sociálních sítí.

Rafael Nadal v prosinci odcestoval na Arabský poloostrov, v Kuvajtu navštívil svou tenisovou akademii. Zavítal i do Abú Zabí, kde se zúčastnil tamního exhibičního turnaje. Tam nestačil na Kanaďana Denise Shapovalova i Brita Andyho Murrayho, přičemž dohromady uhrál jediný set.

Nicméně dění na kurtu je v současnosti vedlejší. Španělský tenista byl při návratu do své domoviny pozitivně testován na covid-19. „Nyní jsem doma. Všichni, se kterými jsem v uplynulých dnech přišel do kontaktu, jsou o výsledku informováni,“ sdělil Nadal prostřednictvím sociálních sítí.

A sám příliš netuší, jak mohl k nákaze přijít. „Jak v Kuvajtu, tak v Abú Zabí jsme procházeli každé dva dny kontrolami. Poslední jsem podstoupil v pátek, výsledky přišly v sobotu,“ zmínil se.

Pozitivní výsledek do velké míry komplikuje i Nadalovu přípravu na nadcházející Australian Open. To startuje už 17. ledna. „Budu analyzovat své možnosti na základě vývoje nemoci. Budu vás informovat o svých rozhodnutích ohledně účasti na budoucích turnajích.“

Pětatřicetiletý tenista v Austrálii obhajuje letošní čtvrtfinálovou účast. U protinožců zvítězil „pouze“ jednou, a to v roce 2009. Zda se rodák z Mallorcy představí na úvodním grandslamu sezony, je bohužel teď ve hvězdách.  

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Rafa Nadal (@rafaelnadal)