Denní menu, 20.12.2021: Linda Fruhvirtová ztratila v Soulu na úvod jen čtyři gemy

- Redakce

Výborný vstup do turnaje zaznamenala v jihokorejském Soulu Linda Fruhvirtová. Na halové akci kategorie WTA 125 přehrála na úvod 6:3 a 6:1 o osm let starší Fernandu Contrerasovou Gómezovou z Mexika. Zdena Šafářová postoupila na turnaji v Monastiru do hlavní soutěže, když ve finále kvalifikace přehrála domácí Nour Gueblaouiovou po setech 6:1, 6:0.

Češi v akci

Linda Fruhvirtová prolétla v Soulu do osmifinále
Ve velkém stylu vstoupila do hlavní soutěže halového podniku WTA 125 v jihokorejském Soulu Linda Fruhvirtová (304.). Šestnáctiletá Češka zdolala na úvod za pouhých 63 minut Fernandu Contrerasovou Gómezovou (283.) z Mexika, které díky dominantnímu výkonu povolila pouhé čtyři uhrané gemy. V osmifinále narazí juniorská světová dvojka po triumfu 6:3 a 6:1 na domácí nasazenou šestku Su Jeong Jang (215.).

Fruhvirtová byla od začátku utkání jasně aktivnější hráčkou. Za stavu 2:1 ještě Češka na příjmu porci tří brejkových možností nezužitkovala, o dva gemy později už se ale z brejku radovala. Contrerasová sice ihned oplácela stejnou mincí, Fruhvirtová ale následně znovu uspěla na returnu a poté sadu v poklidu doservírovala.

Ve druhém dějství byl rozdíl mezi oběma aktérkami ještě výraznější. Mexičanka se často bránila jen za cenu bekhendových čopů a slajzů, zatímco Fruhvirtová pálila do míče hlava nehlava. Nakonec povolila šestnáctiletá naděje o osm let starší protivnici už jen jeden gem a zakončila duel na příjmu celkově svým pátým brejkem.

Šafářová si zahraje v Monastiru hlavní soutěž
Zdena Šafářová (1413.) zvládla s přehledem finále kvalifikace na podniku ITF v tuniském Monastiru, když porazila domácí Nour Gueblaouiovou (-) po setech 6:1, 6:0. Osmnáctiletá česká tenistka si zahraje hlavní soutěž poprvé od července letošního roku, kde do ní nastoupila právě v Monastiru.

ATP/WTA

Hana Bank Korea Open, Soul (ženy, KOR, 115 000 USD, tvrdý povrch – hala)
1. kolo dvouhry
Fernanda Contrerasová Gómezová (MEX, 283.) – LINDA FRUHVIRTOVÁ (304.) 3:6, 1:6

ITF World Tennis Tour

Magic Hotel Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále kvalifikace
ZDENA ŠAFÁŘOVÁ (1413.) – Nour Gueblaouiová (TUN, -) 6:1, 6:0