WTA

Generálka na Australian Open: V hlavní soutěži Sydney si zahrají dvě Češky

- Radek Štohl

Dvě české tenistky nebudou chybět na turnaji v Sydney. Generálky na Australian Open se ve druhém lednovém týdnu zúčastní vítězka letošního Roland Garros Barbora Krejčíková a dvojnásobná vítězka podniku Petra Kvitová.

„Do turnaje zasáhne hned devatenáct nejlepších tenistek z elitní TOP 24. Navrch tomu si u nás zahrají čtyři mužští zástupci z TOP 20. Pro tuto akci je to fantastická zpráva," pochvaluje si turnajový ředitel Paul Daly.

Barbora Krejčíková se v Sydney představí vůbec poprvé. V letošní sezoně se před Australian Open zúčastnila turnaje Grampians Trophy v Melbourne, kde ve čtvrtfinále vypadla na raketě Jennifer Bradyové (5:7, 4:6).

Zcela jinak to s tímto turnajem má Petra Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka v hlavní soutěži Sydney startovala šestkrát, v letech 2015 a 2019 získala singlový titul.

České tenistky budou na turnaji čelit velké konkurenci. Chybět nebude světová jednička Ashleigh Bartyová, Garbiňe Muguruzaová, Maria Sakkariová, Anett Kontaveitová, Paula Badosaová nebo Iga Šwiateková. 

Turnaj, kde si zahraje osm hráček z TOP 10, se koná od 10. do 16. ledna.