WTA

Fruhvirtovy se představí na WTA v Soulu. Brendu čeká premiéra

- Radek Štohl

Turnaj WTA 125 v Soulu bude mít české zastoupení. A to hned sesterské. V hlavní soutěži dvouhry se představí Linda a Brenda Fruhvirtovy, přičemž pro druhou jmenovanou se bude jednat o vůbec premiérový start mezi dospělými.

České tenistky mezi juniorkami zažily fantastický závěr tenisové sezony 2021. Šestnáctiletá Linda od druhé poloviny listopadu ve dvouhře vybojovala dva tituly a finále, na prestižním Orange Bowlu skončila ve čtvrtfinále.

O dva roky mladší Brenda ve stejném období získala titul ve dvouhře, dvakrát ve finále neuspěla právě proti zkušenější sestře. Na Orange Bowlu vypadla v osmifinále. 

Sesterské duo zářilo také ve čtyřhře. Kromě zisku trofeje dvakrát dokráčelo až do boje o titul, podruhé se tak přihodilo na zmíněném Orange Bowlu.

Zatímco Lindu tyto výsledky vynesly na druhé místo juniorského kombinovaného žebříčku, tak Brenda je čtvrtá.

Po týdenním volnu od soutěžních zápasů se teď obě tenistky představí na turnaji kategorie WTA 125. Zatímco starší ze sester odehraje už osmnáctý turnaj mezi dospělými a pátý na okruhu WTA, tak Brenda v roli divoké karty bude hrát vůbec první mezinárodní zápas mezi dospělými.

Los pro české tenistky není nikterak nepřekonatelný. Linda v pondělním zápase od 5:00 SEČ nastoupí proti Fernandě Contrerasové Gomezové (284.), mladší sestru čeká bývalá hráčka druhé stovky Natalija Stevanovičová (277.).

Na turnaji mimo jiné startuje někdejší světová desítka a vítězka Fed Cupu Kristina Mladenovicová (99.), která plní roli nejvýše nasazené hráčky.