Ocenění Djokovičovy práce. Srbsko vydalo jeho poštovní známku

- Jan Vojkůvka

Světová jednička se dočkala dalšího obrovského ocenění své práce. Dvacetinásobný grandslamový šampion Novak Djokovič se stal prvním sportovcem v historii Srbska, který se dočkal své vlastní poštovní známky. Djokovičův portrét je znázorněn na poštovních známkách pro domácí i zahraniční korespondenci.

„Je ctí obdržet mou vlastní srbskou poštovní známku. Děkuji své štědré zemi za tento vzácný dar,“ napsal Djokovič na Twitteru. Zároveň oznámil, že jeho Nadace Novaka Djokoviče uzavřela se srbskou poštou spolupráci.

„Těší nás, že se můžeme podělit o spolupráci se srbskou národní poštovní službou na projektech Nadace Novaka Djokoviče, aby každé dítě mělo příležitost navštěvovat předškolní zařízení,“ uvedl Srb.

Djokovič, jenž v uplynulé sezoně získal tři grandslamové tituly a na US Open byl ve finále, se stal prvním srbským sportovcem, jehož portrét zdobí tamní poštovní známky. Umělec Boban Savič na těchto známkách znázornil i největší Djokovičovy úspěchy, kterými je nejen 20 grandslamových titulů, ale i 37 trofejí z turnajů Masters.

„Děkuji všem, kteří to dali dohromady. Teď s Jelenou odneseme nějaké známky domů, aby děti mohly napsat dopisy Santovi,“ dodal Djokovič.