ITF vyhlásila Krejčíkovou se Siniakovou nejlepším deblovým párem sezony

- Filip Lefenda

Mezinárodní tenisová federace (ITF) vyhlásila české tenistky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou nejlepší deblovou dvojicí letošní sezony. Hvězdné Češky spolu začátkem měsíce ovládly i anketu WTA.

„Jsem velmi poctěna, že jsme spolu s Katkou jmenovány světovými šampionkami ITF,“ citovala Krejčíkovou Mezinárodní tenisová federace v tiskové zprávě. „Moc si toho vážíme. Jde o mimořádné ocenění našeho tvrdého úsilí a obětavosti. Doufám, že další úspěchy budou následovat v roce 2022,“ přeje si brněnská rodačka.

Deblová světová jednička Siniaková spolu s dvojkou Krejčíkovou začaly sezonu triumfem na Gippsland Trophy v Melbourne a následně došly na stejném místě do finále Australian Open. Z grandslamového titulu se radovaly na Roland Garros. Další tituly přidaly Češky na tisícovce v Madridu, na olympijských hrách v Tokiu a na závěrečném Turnaji mistryň v Guadalajaře.

Pět letošních titulů a dominanci na žebříčku ocenila před ITF už i Ženská tenisová asociace (WTA). I ona vyhlásila zkraje prosince populární duo K+S nejlepším deblovým týmem roku. Cenu od obou organizací získaly Češky shodně i v roce 2018.

Nejlepšími tenisty ve dvouhře vyhlásila ITF, coby světové jedničky, pochopitelně Srba Novaka Djokoviče a Australanku Ashleigh Bartyovou. Nejlepší deblový pár sezony tvořili Chorvaté Nikola Mektič a Mate Pavič.