Thiem odkládá návrat. Nic mě nebolí, není v tom žádná komplikace, ujišťuje

- Marek Bartošík

Jedním z nejočekávanějších návratů na elitní okruh bude v příští sezóně bezesporu ten Dominica Thiema. Rakouský šampion loňského US Open se měl po zranění zápěstí objevit na exhibičním klání v Abú Zabí (16.–18. prosince), nakonec se ale pořadatelům omluvil. Posléze se 15. hráč žebříčku ATP na tiskové konferenci pro německy komunikující média vyjádřil, že ho už netrápí žádná bolest.

Novinky ohledně stavu někdejší světové trojky Dominica Thiema prozradil na Twitteru rakouský novinář Nikolaus Fink. „(Dominic Thiem) řekl, že jeho odstoupení z Abú Zabí neznamená komplikaci, jelikož bylo od začátku jasné, že to bude těsné. Netrpí bolestmi, ale stále postrádá jistotu z forhendu,“ sdělil na svém účtu Fink.

Osmadvacetiletý Thiem přítomné novináře dále informoval, že plánuje hrát týmový ATP Cup (1.–9. ledna) a možná i turnaj kategorie ATP 250 v Sydney (10.–15. ledna). Následně se chce zúčastnit Australian Open (od 17. ledna), kde si loni zahrál finále. Letos skončil na melbournském grandslamu v osmifinále na raketě Grigora Dimitrova.

Populární Rakušan se dosud naposledy představil na dvorcích v červnu na travnatém podniku na Mallorce. Právě tam si v utkání s Adrianem Mannarinem poranil pravé zápěstí, jehož léčba si vyžádala dlouhou pauzu od tenisu, nikoliv však operaci.

Thiem zakončil letošní sezónu s negativní bilancí devíti výher a deseti porážek, jeho nejlepším výsledkem bylo semifinále z antukového Masters v Madridu. Naopak na svém oblíbeném Roland Garros, kde dokráčel v letech 2018 a 2019 až do souboje o titul, nečekaně vypadl už v prvním kole s Pablem Andújarem.