S očkováním je všechno snazší, říká Berrettini. Konec sezony probrečel

- Filip Lefenda

Není tajemstvím, že úvodní grandslam nové tenisové sezony bude v Melbourne určen pouze plně naočkovaným tenistům. Zatímco někteří mají s tímto opatřením problém, sedmý hráč žebříčku ATP Matteo Berrettini krok australských pořadatelů podpořil.

Vinou pandemie onemocnění covid-19 museli tenisté před letošními turnaji v Austrálii podstoupit přísnou dvoutýdenní karanténu. Zatímco někteří mohli v omezené míře alespoň trénovat, jiní nesměli po dobu čtrnácti dnů vůbec opustit hotelový pokoj.

„Před rokem to bylo v Austrálii pro všechny náročné,“ vzpomínal v rozhovoru pro web Sportface Berrettini na náročný začátek letošní sezony. „Musel jsem být dva týdny v karanténě. Nikomu bych to nepřál,“ podotkl pětadvacetiletý Ital.

Letos už budou od povinné izolace tenisté osvobozeni. Musí být ale naočkovaní, v čemž vítěz dvou letošních podniků ATP z Bělehradu a Queensu nevidí problém.

„Od chvíle, kdy jsem se nechal naočkovat, je všechno snazší. Vakcinace je správná cesta pro návrat k normálnímu životu,“ tuší osmifinalista letošního Australian Open.

Ten má za sebou smolný závěr ročníku. Podruhé v kariéře se probojoval na závěrečný Turnaj mistrů, který se navíc poprvé konal „doma“ v Turíně. Italská hvězda ale byla nucena skrečovat pro zranění břišního svalu hned vyrovnaný úvodní duel s pozdějším šampionem Alexanderem Zverevem.

„Bylo to emočně hodně těžké období. Byl tam i nějaký ten pláč. Po konci sezony mi zůstala v ústech hodně hořká pachuť,“ přiznal Berrettini, jenž musel následně vynechat i finálový turnaj Davisova poháru. Nyní už ale hledí opět před sebe. „Jsem už v pořádku. Znovu trénuji i na kurtu a připravuji se na Austrálii,“ uklidnil své příznivce rodák z Říma.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Matteo Berrettini (@matberrettini)