MONETA Tenisová extraliga: Sparta a Prostějov se po roce opět utkají ve finále

- Redakce

MONETA Tenisová extraliga měla ve středu na programu poslední zápasy semifinálových skupin. Už po dvouhrách rozhodli o svém vítězství a postupu do finále jak obhájci trofeje ze Sparty, tak loňští finalisté z Prostějova. Zatímco Sparta porazila tým RPM Praha, Prostějov vyzrál na výběr LTC Pardubice. Finále soutěže se uskuteční v pátek 17. prosince v Milovicích, konat se bude stejně jako dosavadní utkání bez přítomnosti diváků.

Prostějov si podle očekávání poradil s Pardubicemi
Také o výsledku druhého semifinále se rozhodlo už po dvouhrách. Agrofert nasměrovala do finále sedmnáctiletá Linda Klimovičová, která se proti o sedm let starší krajance Veronice Vlkovské nečekaně blýskla dvěma kanáry. Druhý prostějovský bod přidal Ukrajinec Vitalij Sačko, jenž přehrál 6:2 a 7:5 Vojtěcha Vlkovského.

Vít Kopřiva splnil roli favorita proti Dominiku Kellovskému. Oba sety získal tenista z druhé stovky žebříčku ATP poměrem 6:4. Tímto výsledkem ovládla úvodní sadu souboje s Alexandrou Ignatikovou rovněž Anna Sisková, v dalších dvou setech už ale se zkušenou Rumunkou uhrála shodně jen gem. Pardubice se tak radovaly ze snížení.

Čtvrtý bod na konto Prostějova přidal Zdeněk Kolář, jenž udolal Francouze Kennyho De Scheppera ve třech sadách. A konečně klíčový pátý bod zajistil prostějovskému celku Jiří Veselý, který odvrátil tři mečboly a udolal houževnatého Bělorusa Vladimira Ignatika 4:6, 6:3 a 7:6(8).

Sparta slaví postup už po dvouhrách
Stejně jako v pondělí proti I.ČLTK poslali Spartu do vedení po úvodních dvouhrách Barbora Palicová a Patrik Rikl. Prvně jmenovaná zdolala za 65 minut 6:2 a 6:1 Andreu Novou. Rikl pak strávil na kurtu jen o 4 minuty více, Jiřího Jeníčka porazil dvakrát 6:3.

I po druhé rundě singlů měla Sparta o dva body navrch. Lukáš Rosol přetlačil ve dvou tiebreacích Filipa Dudu. Matěj Vocel současně překvapil Michaela Vrbenského (7:6, 6:2), a zaznamenal tak čestný úspěch RPM.

Následně už stvrdili obhájci titulu vítězství a postup do finále. Tomáš Macháč dle očekávání porazil 6:4 a 6:3 Petra Nouzu a nezaváhala ani slovenská posila Viktória Kužmová, jež deklasovala 6:2 a 6:1 Karolínu Vlčkovou.

Podrobnosti o MONETA Tenisové extralize se dočtete zde.
Kompletní předběžné soupisky všech týmů naleznete zde.
Živé přenosy a průběžné skóre zápasů můžete sledovat zde.

Praha

TK Sparta Praha – RPM Praha 5:1

Barbora Palicová – Andrea Nová 6:2, 6:1
Patrik Rikl – Jiří Jeníček 6:3, 6:3
Lukáš Rosol – Filip Duda 7:6, 7:6
Michael Vrbenský – Matěj Vocel 6:7, 2:6
Tomáš Macháč – Petr Nouza 6:4, 6:3
Viktória Kužmová (SVK) – Karolína Vlčková 6:2, 6:1

Prostějov

TK Agrofert Prostějov – LTC Pardubice 5:1

Vitalij Sačko (UKR) – Vojtěch Vlkovský 6:2, 7:5
Linda Klimovičová – Veronika Vlkovská 6:0, 6:0
Anna Sisková – Alexandra Ignatiková (ROU) 6:4, 1:6, 1:6
Vít Kopřiva – Dominik Kellovský 6:4, 6:4
Zdeněk Kolář – Kenny De Schepper (FRA) 6:4, 4:6, 6:3
Jiří Veselý – Vladimir Ignatik (BLR) 4:6, 6:3, 7:6