Vítězka olympiády Bencicová triumfovala v anketě Sportovec Švýcarska

- Radek Štohl

Belinda Bencicová zakončila letošní úspěšný rok skvělým oceněním. Během nedělního ceremoniálu byla aktuálně třiadvacátá hráčka žebříčku dvouhry vyhlášena nejlepším sportovcem Švýcarska za rok 2021.

Čtyřiadvacetiletá tenistka v sezoně 2021 především zazářila na olympijských hrách v Tokiu, kde díky čtyřem úspěšným třísetovým zápasům vybojovala zlatou medaili ve dvouhře. Ve finále si poradila s Češkou Markétou Vondroušovou po sadách 7:5, 2:6, 6:3. Po boku Viktorija Golubicové dosáhla na stříbro ze čtyřhry.

Dalším výraznějším úspěchem se stalo finále týmové soutěže Billie Jean King Cup či čtvrtfinále US Open, kde skončila na raketě pozdější vítězky Emmy Raducanuové. Bencicová rovněž dokráčela do finále Berlína či Adelaide.

Belinda Bencicová tak i díky těmto výsledkům ovládla anketu nejlepší sportovec Švýcarska za rok 2021, čímž tak napodobila čtyřiadvacet let starý triumf Martiny Hingisové. V anketě "Tým roku" společně s Golubicovou skončila za švýcarskými fotbalisty, kteří vybojovali čtvrtfinále Mistrovství Evropy a postoupili na Mistrovství světa v Kataru.

Švýcarka se slovenskými kořeny v anketě Sportovec Švýcarska obdržela 26,3% hlasů, druhá Jolanda Neff (cyklokros) dosáhla na 20,2%.

Do tenisového kolotoče se znovu dostane tento týden, kdy se zúčastní v Abu Dhabí Mubadala World Tennis Championship.