ITF

Orange Bowl: Fruhvirtovy skončily těsně pod vrcholem. Tomajková vybojovala semifinále

- Radek Štohl

Linda a Brenda Fruhvirtovy na slavném Orange Bowl vybojovaly druhé místo ve čtyřhře. Sesterské duo ve finálovém duelu nestačilo na druhý nejvýše pár Marčinková, Šnajdrová 6:7(5), 0:6. Ve dvouhře se nejvíce z českých tenistek dařilo Kristýně Tomajkové, která došla do semifinále. Stejně jako Linda Fruhvirtová o kolo dříve ztroskotala na pozdější finalistce Petře Marčinkové.

Letošního ročníku Orange Bowl se zúčastnili čtyři čeští chlapci. Jakub Nicod a Adam Jurajda v singlu dohráli už po úvodním zápase, Hynek Bartoň a Jakub Menšík došli do osmifinále. Zatímco Bartoně vyřadil šestý nasazený Leo Borg, pětku turnaje Menšíka překvapivě přehrál Gerard Campana Lee.

Do čtvrtfinále deblu došli všichni tři startující Češi. Dvojice Bartoň, Nicod neuspěla proti polskému páru Orlikowski, Pieczkowski, Menšíka a jeho parťáka Colemana Wonga zdolali vítězové turnaje Butvilas, Shelbayh.

Větších úspěchů dle předpokládání dosáhly české dívky. V hlavní soutěži se představily Victoria Bervid, Brenda Fruhvirtová, Linda Fruhvirtová a Kristýna Tomajková.

Bervid po úspěšné kvalifikaci prohrála hned v úvodním zápase, Brendu Fruhvirtovou ve třetím kole vyřadila Mia Kurpes (6:1, 1:6, 3:6). Linda Fruhvirtová svedla neúspěšnou čtvrtfinálovou bitvu proti šestnáctileté Chorvatce Petře Marčinkové (2:6, 7:5, 4:6).

Nejdále překvapivě došla 76. juniorka kombinovaného žebříčku Kristýna Tomajková. Před šestnáctiletou Češkou se ve druhém kole musela sklonit druhá nasazená Alexandra Ealaová (6:3, 6:3). Až v semifinále podlehla Marčinkové 1:6, 4:6.

Deblového turnaje se zúčastnilo kvarteto českých nadějí. Bervid i Tomajková vypadly v úvodním kole, pozornost se tak o to více upřela na nejvýše nasazené duo Fruhvirtových, které při cestě do finále ztratily jediný set. V boji o titul však podlehly deblu Marčinková, Šnajdrová 6:7(5), 0:6.