Extraliga startuje v neděli! Spartu čeká obhajoba, mezi favority i I.ČLTK či Prostějov

- Jan Vojkůvka

Už v neděli 12. prosince odstartuje zápasy předkola letošní Moneta Tenisová extraliga. Letošní ročník se bude téměř celý hrát v Praze a Prostějově, přičemž finále se uskuteční v Milovicích. Titul bude obhajovat TK Sparta Praha (na snímku z roku 2020), kterou ovšem čeká hodně těžká práce. A to i kvůli tomu, že už v základní skupině vyzve výběr I.ČLTK Praha.

Extraliga se bude hrát od 12. do 17. prosince. V neděli nabídne dva zápasy předkola, jejichž vítězové projdou do semifinálových skupin. V těch už nyní čekají čtyři nejlepší týmy uplynulého ročníku.

V pražské semifinálové skupině jsou TK Sparta Praha a I.ČLTK Praha, které doplní vítěz předkola, v němž se střetnou RPM Praha a Severočeská tenisová. V prostějovské skupině jsou nasazení TK Agrofert Prostějov a TK PRECHEZA Přerov. Tuto dvojici doplní buď TLC Pardubice, nebo TK Spartak Jihlava.

Semifinálové skupiny budou zakončeny ve středu 15. prosince. Finále je na programu v pátek 17. prosince a bude se hrát v Milovicích. V přímém přenosu bude možné finálové klání sledovat na stanici Nova Sport. Kompletní program extraligy pak bude možné sledovat na www.vistasport.cz.

Předběžné soupisky hovoří o tom, že největšími favority jsou oba pražské kluby a také Prostějov. Za Spartu nastoupí například Kateřina Siniaková, Stefanie Vögeleová, Tomáš Macháč či Lukáš Rosol. I.ČLTK, které vyzve Spartu už v pondělí, nasadí další dostupné domácí hvězdy ženského tenisu Karolínu Muchovou, Markétu Vondroušovou a Terezu Martincovou. V mužské části za tento tým nastoupí Norbert Gombos či Jonáš Forejtek.

V prostějovském týmu nalezneme naopak dost silné mužské zastoupení. Za Agrofert budou hrát Jiří Veselý, Jiří Lehečka, Zdeněk Kolář či Vít Kopřiva. Zajímavá jsou i jména ženských tenistek, mezi nimiž nalezneme především talentované juniorky Lindu a Brendu Fruhvirtovy či Sáru Bejlek.

Pokud se podíváme na soupisky dalších výběrů, RPM Praha opět přivítá ve svých řadách Jekatěrinu Alexandrovovou, PRECHEZA Přerov naopak nasadí Tallona Griekspoora, vítěze osmi letošních challengerů a 65. hráče světa!

Kompletní předběžné soupisky naleznete zde.

Rozpis zápasů
Předkolo, 12. prosince
Praha: RPM Praha – Severočeská tenisová
Prostějov: TLC Pardubice – TK Spartak Jihlava

Skupina Praha
13.12.: TK Sparta Praha – I.ČLTK Praha
14.12.: I.ČLTK Praha – vítěz předkola Praha
15.12.: TK Sparta Praha – vítěz předkola Praha

Skupina Prostějov
13.12.: TK Agrofert Prostějov – TK PRECHEZA Přerov
14.12.: TK PRECHEZA Přerov – vítěz předkola Prostějov
15.12.: TK Agrofert Prostějov – vítěz předkola Prostějov

Finále
17. prosince, Milovice