VIDEO: Úder, jaký svět neviděl! Tenisté přestali hrát, pak zabodoval vítr

- Filip Lefenda

Winner, na který v životě nezapomene. A jeho jihokorejský protivník Duck-hee Lee jakbysmet. Fábián Marozsán získal na antukovém challengeru v turecké Antalyi bod vskutku nevídaným způsobem. Maďarův úder je na sociálních sítích skloňován jako jeden z „nejšílenějších“ v tenisové historii.

Vinou nepříznivých klimatických podmínek se v Antalyi stihly v úterý odehrát jen tři zápasy. A právě počasí sehrálo klíčovou roli při hojně diskutovaném okamžiku z koncovky prvního setu střetnutí, v němž měřili síly Marozsán a Lee.

Favorizovaný Maďar prohrával 4:5. Psala se shoda a na podání byl asijský soupeř. Marozsán se dostal do výměny, následně však zasáhl míč zpoza základní čáry rámem rakety a zdálo se, že balon skončí někde na vedlejším kurtu. Oba tenisté už de facto přestali hrát a Marozsán nespokojeně rozhazoval rukama. Pak se ale o slovo přihlásil nevídaným způsobem vítr!

Ten jej vrátil silným poryvem zpět do kurtu, a to navíc na Korejcovu polovinu. Ten se ještě snažil o reakci, balon ale odskočil směrem ven z dvorce až za plot, a tak se mohl Marozsán radovat z dosti nečekaného brejkbolu. Vítěz tří letošních turnajů ITF se svému protivníkovi gestem omlouval, aby následně propukl v smích. Zřejmě mu už v tu chvíli bylo jasné, že tenhle jeho kuriózní zásah obletí svět.

Marozsán nakonec brejkbol neproměnil. Z postupu do osmifinále se po vítězství 6:4 a 6:1 radoval Lee.