Halové MČR: Titul ze dvouhry získal Rikl, čtyřhru ovládli Nouza s Dudou

- Radek Štohl

Milovice uplynulý týden hostily MČR mužů. Ve dvouhře přemožitele nenašel Patrik Rikl, čtyřhru opanovalo duo Petr Nouza, Filip Duda. Již ve druhé polovině listopadu se mezi ženami radovala Linda Nosková, která kromě singlu s Adélou Moravcovou ovládla i čtyřhru.

Nejvýše nasazeným hráčem soutěže dvouhry byl Marek Gengel, který nedávno na turnajich nižší kategorie ITF získal dva tituly. Při cestě do finále odehrál dva těžké třísetové zápasy.

Cesta turnajem nebyla snadná ani pro nasazenou dvojku Patrika Rikla. Vítěz juniorské čtyřhry French Open z roku 2016 o set přišel až v semifinálovém duelu proti Filipu Dudovi, kterého přehrál 6:1, 1:6, 6:3. Ve finále si pak poradil s Markem Gengelem 6:4, 6:2.

Zatímco vítěz singlu do čtyřhry nezasáhl, tak Gengel se společně s Dominikem Langmajerem představili právě i v deblu. Druhá nasazená dvojice však překvapivě dohrála už ve čtvrtfinále na páru Majšajdr, Raab.

Čtyřhra nakonec nejlépe dopadla pro favority turnaje, a to první nasazené duo Duda, Nouza. Vítězové osmnácti mezinárodních turnajů v Milovicích nepřišli o jedinou sadu, ve finále přehráli debl Majšajdr, Raab 7:5, 6:2.

Výsledky dvouhry i čtyřhry najdete zde.