Medveděva nezastavilo ani krvácení z nosu. Bučící diváky si po postupu užil po svém

- Jan Vojkůvka

Rus Daniil Medveděv opět prokázal, že negativní projevy publika jej dokáží vyburcovat ke kvalitnímu tenisu, a že si je plnými doušky užívá. Stejně jako v semifinále Davis Cupu proti Německu, ve kterém porazil dvakrát 6:4 Jana-Lennarda Struffa, přičemž ho nezastavilo ani nepříjemné krvácení z nosu, ani bučení tenisových fanoušků.

Medveděv šel na kurt v Madridu jako druhý v pořadí. Jeho tým vedl zásluhou Andreje Rubljova 1:0 a světová dvojka mohla semifinálové klání rozhodnout. A také tak učinila, bez ztráty servisu. Nikterak Medveděva přitom nerozhodilo, že už od prvního setu jej trápilo krvácení z nosu.

S tím měl problémy už víckrát, například na Australian Open v roce 2019. Přesto si v polovině druhé sady musel vzít přestávku na ošetření, jelikož krvácení neustávalo a od krve už měl i své oblečení.

Jak ovšem bylo řečeno, zastavit ho nedokázalo ani to, a ani nepřízeň publika. Právě bučení si užíval ze všeho nejvíc, což potvrdil i po utkání, kdy rozzlobené publikum začal provokovat a následně začal dupat do kurtu, jako by naznačoval, co s jejich názorem na svou osobu dělá.

Ostatně, na bučení diváků je zvyklý. Asi každý pamatuje US Open v roce 2019, kdy na něj Američani v ochozech pokřikovali a bučeli po každém utkání. Až do finále, kdy začal příklánět svým bojovným výkonem publikum na svou stranu...

V Madridu ovšem nevraživost přišla poté, co pomohl vyřadit už v základní skupině domácí tým. A i u toho se provokující Medveděv pozastavil. Místo, aby slavil postup do finále, rozhodl se diváky ještě víc popudit.

„Jsem za celý tým rád, že jsme ve finále. Jsou to skvělé dva týdny a hlavní událostí bylo, když jsme porazili Španělsko,“ říkal přes sílící bučení diváků. „Myslím, že porazit Španělsko tady v Madridu, bylo... všichni v šatně jsme byli šťastní, že jsme porazili domácí tým, to byl skvělý pocit a jsem za to rád.“

A aby nenechal španělské diváky vydechnout, rychle dodal: „Už od roku 2019 vám říkám, že pokud chcete, abych prohrál, fanděte mi, nebučte na mě!“

Dá se očekávat, že i díky těmto činům, které v sobotu Medveděv učinil, bude během nedělního finále v madridské hale hodně divoká atmosféra. A to je jedině dobře.