Jablonec nad Nisou Open: Havlíčková s Klimovičovou na titul nedosáhly

- Redakce

Česká dvojice Lucie Havlíčková a Linda Klimovičová na turnaji ITF v Jablonci nedokázaly vybojoval deblovou trofej. V sobotním finále podlehly polsko-kanadské dvojici Maje Chwalinské a Katherine Sebovové 5:7, 4:6. V semifinále dvouhry skončila turnajová jednička Viktoria Kužmová, která uhrála jen čtyři hry proti Anastasii Kulikovové.

Šestnáctiletá Havlíčková a o rok starší Klimovičová usilovaly v Jablonci o svou premiérovou trofej mezi profesionálkami. Ve finále ovšem narazily na mnohem ostřílenější soupeřky. Kupříkladu dvacetiletá Chwalinská dokázala na okruhu ITF vybojovat už pět deblových titulů (největší na šedesátce ve Varšavě) a na českém turnaji se radovala pošesté.

Češky ale neprodaly svou kůži lacino. Soupeřkám dokázaly dvakrát sebrat podání, na druhou stranu však čtyřikrát ztratily servis, přičemž čelily hned deseti brejkbolům.

V prvním setu dokonce Havlíčková s Klimovičovou vedly 4:2, ale o výhodu brejku přišly v sedmé hře a jejich soupeřky poté v jedenácté hře strhly vedení na svou stranu. I ve druhém setu začaly české hráčky o něco lépe a dostaly se do vedení 3:1, Pak ale prohrály čtyři hry v řadě včetně dvou svých podání a vrátit se do utkání už nedokázaly.

Semifinále dvouhry
Viktoria Kužmová (SVK, 163.) – Anastasia Kulikovová (FIN, 298.) 1:6, 3:6
Sarah Beth Greyová (GBR, 406.) – Carole Monnetová (FRA, 318.) 3:0 skreč Monnetová

Finále čtyřhry
Chwalinská (POL), Sebovová (CAN) – HAVLÍČKOVÁ, KLIMOVIČOVÁ 7:5, 6:4