Davis Cup: Rozhodla až čtyřhra! Mektič s Pavičem poslali Chorvaty do semifinále

- Redakce

Po mimořádně nabitých dnech přinesl finálový turnaj Davisova poháru v pondělí pouze jediné utkání. Chorvati porazili v úvodním čtvrtfinále, hraném v italském Turíně, domácí reprezentanty poměrem 2:1 na zápasy. Chorvaty poslal do vedení Borna Gojo, jenž senzačně udolal favorizovaného Lorenza Sonega ve třech setech. Jannik Sinner následně vydřel výhru nad Marinem Čiličem. Rozhodnout tak musela až čtyřhra, v níž Nikola Mektič s Mate Pavičem přehráli Sinnera s Fabiem Fogninim ve dvou setech.

Mektič s Pavičem zajistili Chorvatům postup do semifinále
Chorvatští debloví specialisté Nikola Mektič a Mate Pavič zvládli i své třetí letošní utkání na finálovém klání Davisova poháru. Vítězové devíti letošních turnajů porazili v klíčové čtvrtfinálové čtyřhře italskou dvojici Fabio Fognini, Jannik Sinner 6:3 a 6:4, když v každém setu ukořistili po jednom brejku. Mektič a Pavič v duelu nečelili ani jednomu brejkbolu.

Chorvati se nyní přesunou do Madridu, kde si v pátečním semifinále zahrají proti Srbsku, nebo Kazachstánu.

Sinner otočil bitvu s Čiličem a udržel Italy ve hře
Už 3:6 a 4:5 na returnu prohrával Jannik Sinner (10.) v duelu týmových jedniček proti Marinu Čiličovi (30.), nakonec ale talentovaný Ital přehrál zkušeného Chorvata 3:6, 7:6(4) a 6:3. Bitva byla vyrovnaná až do stavu 3:3 ve třetí sadě, Sinner následně uzmul tři zbývající gemy, z toho dva na returnu.

Gojo se postaral o senzaci a poslal Chorvaty do vedení!
Ani rozdíl 252 míst v žebříčku ATP nemusí nic znamenat, když se jedná o Davis Cup. Tenisovou veřejnost o tom přesvědčil nepříliš známý Chorvat Borna Gojo (279.), který udolal v souboji dvojek po heroickém výkonu velkého italského favorita Lorenza Sonega (27.) za dvě hodiny a 20 minut 7:6(2), 2:6 a 6:2.

Čtvrtfinále (Turín)
Itálie – Chorvatsko 1:2
Lorenzo Sonego (27.) – Borna Gojo (279.) 6:7(2), 6:2, 2:6
Jannik Sinner (10.) – Marin Čilič (30.) 3:6, 7:6(4), 6:3
Fognini, Sinner – Mektič, Pavič 3:6, 4:6
*Sinner v nominaci pro čtyřhru nahradil Bolelliho.